A kávéscsészék után itt vannak a kávécsészék!

Julian Lechner nem úgy döntött: a kávézacc sem mehet kárba. Olyan csészéket varázsolt belőle, amelyekből a kávé is jobban esik.   

A német Julian Lechner úgy döntött, itt az ideje, hogy a kávézacc, ami amúgy a szemétben végzi, új életre keljen. AKaffeeform névre hallgató terméke olyan kávéscsésze, ami kávécsésze is egyben.

Julian kidolgozott egy olyan metódust, aminek segítségével természetes polimerekből, faforgácsból és kávézaccból egy olyan anyagot hozott létre, amiből kitűnő kávéscsészéket lehet csinálni.

A projekthez szükséges "alapanyagot" lakóhelyéhez közeli, berlini kávézókból gyűjtötte össze.

A csészék olyan strapabíróak lesznek, hogy a mosogatógép forróságát is jól viselik. Az ellenálló, környzettudatos termék - mint ahogyan azt sejthetjük - meglehetősen drága.

Egy csésze és csészealj 4700 forintba, egy pár csésze és csészealj 9000 forintba, míg egy hat személyes készlet 29 ezer forintba kerül.

Coffee Cups Made From Recycled Coffee Grounds from Kaffeeform on Vimeo.

A projekt megkapta a az egyik legrangosabb elismerést a designvilágban. Egyike lett azoknak a termékeknek, amelyek Red Dot díjat nyertek 2018-ban.

via Thrillist

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A Kitchen Aid szerint ez az év színe - neked bejön?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...