Japánban olyan meleg van, hogy nemcsak hűtővíz forr fel, de a motorháztető tűzhellyé is át tud változni

Japánban szokatlanul meleg az idő, de a SoraNews stábja eldöntötte, a saját javára fordítja a kánikulát. 

Japánban az elmúlt hetekben hihetetlenül meleg volt. A már kánikulának is csak jóindulattal nevezhető időjárás legalább 50 ember életét követelte. Kiotóban egy hétig nem csökkent 38 Celsius fok alá a hőmérséklet.

Senji éppen káposztát készül pirítani

A japán SoraNews munkatársai úgy gondolták, a javukra fordítják ezt a hőséget. Hallottak olyan pletykákat, miszerint az emberek már elkezdtek az autójuk átforrósodott motorháztetején különböző ételeket sütni.

A bacon szépen megsült

Ők azonban arra vállalkoztak, hogy egy egész menüt süssenek meg egy kisMitsubishin.

Egy délután, amikor a hőmérséklet felment 34,5 Celsius fokosra, belevágtak a kísérletbe. Az autó motorházteteje több, mint ötven fokosra hevült föl, így 15 perc alatt a bacon lassan elkezdett sisteregni. Seiji Nakazawa, a próbakóstoló bátran beleharapott a húsba, és...ezidáig nem lett semmi baja tőle.

A bacon fincsi lett!

Seiji így vélekedett: "Ez tényleg nagyon finom! Amikor beleharapsz, tényleg érzed a frissen grillezett hús ízét. A zsír nagy része kisült, de a hús továbbra is lágy és szaftos maradt."

Pirul a káposzta

A második fogás egy reszelt káposztás palacsinta, vagyismonjayaki volt. Meglepő módon a káposzta szépen pirult, így Senji, aki szakácsként is részt vett a kísérletben, önbizalommal telve öntötte rá a palacsintatésztát is. Zöldhagymával és reszelt, savanyított gyömbérrel is feldobta a kaját.

Az eredmény azonban minden igyekezet ellenére kissé kiábrándító lett: jó, pirult káposzta nyers tésztával.

Senji kissé megfáradt

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egyszemélyes mini konyha, amit bárhová magaddal vihetsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...