Japánban olyan meleg van, hogy nemcsak hűtővíz forr fel, de a motorháztető tűzhellyé is át tud változni

Japánban szokatlanul meleg az idő, de a SoraNews stábja eldöntötte, a saját javára fordítja a kánikulát. 

Japánban az elmúlt hetekben hihetetlenül meleg volt. A már kánikulának is csak jóindulattal nevezhető időjárás legalább 50 ember életét követelte. Kiotóban egy hétig nem csökkent 38 Celsius fok alá a hőmérséklet.

Senji éppen káposztát készül pirítani

A japán SoraNews munkatársai úgy gondolták, a javukra fordítják ezt a hőséget. Hallottak olyan pletykákat, miszerint az emberek már elkezdtek az autójuk átforrósodott motorháztetején különböző ételeket sütni.

A bacon szépen megsült

Ők azonban arra vállalkoztak, hogy egy egész menüt süssenek meg egy kisMitsubishin.

Egy délután, amikor a hőmérséklet felment 34,5 Celsius fokosra, belevágtak a kísérletbe. Az autó motorházteteje több, mint ötven fokosra hevült föl, így 15 perc alatt a bacon lassan elkezdett sisteregni. Seiji Nakazawa, a próbakóstoló bátran beleharapott a húsba, és...ezidáig nem lett semmi baja tőle.

A bacon fincsi lett!

Seiji így vélekedett: "Ez tényleg nagyon finom! Amikor beleharapsz, tényleg érzed a frissen grillezett hús ízét. A zsír nagy része kisült, de a hús továbbra is lágy és szaftos maradt."

Pirul a káposzta

A második fogás egy reszelt káposztás palacsinta, vagyismonjayaki volt. Meglepő módon a káposzta szépen pirult, így Senji, aki szakácsként is részt vett a kísérletben, önbizalommal telve öntötte rá a palacsintatésztát is. Zöldhagymával és reszelt, savanyított gyömbérrel is feldobta a kaját.

Az eredmény azonban minden igyekezet ellenére kissé kiábrándító lett: jó, pirult káposzta nyers tésztával.

Senji kissé megfáradt

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egyszemélyes mini konyha, amit bárhová magaddal vihetsz

Legújabb receptek

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...