Már két máltai receptedet is a nagyközönség elé tártuk. Először egy könnyed tonhalas szendvicset azután egy vagány babos dipet csináltál. Most milyen receptet hoztál nekünk? Mitől különleges az étel, ami készült?
Egy ínycsiklandozó máltai nemzeti ételt készítettünk Ritával, a helyi Kempinski Hotel egyik szakácsával. Afenek imtektek egypárolt nyúlragu, amit az tesz különlegessé, hogy édes borral készül. A hotel kertjéből szedtünk hozzá roppanós kale-leveleket, és babért, levendulát, rozmaringot, isteni lett!
Lakatos Márk máltai nyúlragujának receptjét itt találod.
A nyúlhús elég megosztó alapanyag, sokan el sem tudják képzelni, hogy a pihe-puha nyuszikat is meg lehet enni. Te hogy vagy ezzel?
Nekem a nyúlhús gyermekkorom óta az egyik kedvencem. Emlékszem az egyik Húsvétra, amikor kaptam három nyulat, akik, ahogy véget ért az ünnep, elkerültek a nagyszüleimhez vidékre. Mikor Pünkösdkor meglátogattam őket, a három nyusziból rengeteg nyuszi lett, és innentől elkezdődött a nyuszikorszak. Minden fontosabb családi eseményen nagyanyám nyulat sütött. Rozmaringgal például. Nagyszüleimnek sosem okozott gondot a nyulak levágása, így én is nagyon megszerettem a húsát.
Mivel győznéd meg azokat, akik nem esznek nyulat?
Ha elvonatkoztatunk attól, hogy a nyuszik aranyosak, akkor egyébként a nyúl húsa nagyon egészséges. Sok benne a fehérje, és zsírszegény. Tiszta, fehér húsú állat, és nagyszerű alapanyag könnyed nyári receptekhez.
És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
ízHUSZÁR exkluzív: Lakatos Márk ismét Máltáról hozott nektek egy patent meccsnézős kaját