Itt van Panka, aki új szemet és kezet ad neked

A food stylist, aki szereti, ha meglepő tárgyak kerülnek egy étel mellé, és ezt meg is fogja mutatni itt az ízHUSZÁRon. Milutinovits Panka bemutatkozása következik.

Helló!

A hello garlic! fotó- és stylingközpontú, gasztrotémájú mikroblog szerzője vagyok, erre a vonalra az életemben szeretek művészetként gondolni. A blog segítségével váltam főállású, szabadúszó food stylisttá: pályaváltó szuper-sztori az enyém, amit még sokszor ma is nehezen hiszek el, pedig ennek már három éve. Szakácskönyvekben (számuk már tíz, többek között Mautner Zsófi (Chili és Vanília) három könyve, a Csipet Kiadó könyvei közül négy, a Romani Gastro szakácskönyve) és gasztromagazinokban (például a hazai Jamie Magazin) találkozhattatok a munkáimmal, emellett reklámokban, hipermarketek óriásplakátjain, termékcsomagoláson, sokféle márka közösségi média oldalán is ott a kezem nyoma (illetve konkrétan a kezem is néhány tasty-jellegű videóban).

A szakmám megnevezése food stylist, de ez egy kissé megtévesztő, hisz közel sem csak ételekkel dolgozom.

Ugyan általában kisebb, ételközpontú kompozíciókat (mint egy asztalrészlet) rakok össze a megfelelő kiegészítők segítségével, de volt már rá példa, hogy teljes konyhát kellett berendeznem, vagy ruhákat választanom, virágokból nagyméretű koszorúkat készítenem.

Így a megjelölés néha már csak: stylist. Változatos munka az enyém.

A magazinban engem – és reményeim szerint sokatokat – érdeklő témákról fogok írni, úgy mint

  • az alapanyagokról (különösen a zöldségek iránti rajongásomról),
  • (bio)piacos felfedezéseimről,
  • utazásról gasztrofókusszal,
  • a színfalak mögötti ételfotózásról és stylingról,
  • ötletekkel is jövök az instagramos ételfotókhoz,
  • kellékvadászatról,
  • és környezettudatosságról az élet minden területén.

Nemsokára találkozunk!

Milutinovits Panka

Legújabb receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...