Itt az új magyar pezsgő, ami elérhetetlen lesz az ünnepek alatt

Új, prémium minőségű, magyar pezsgőmárka érkezett a hazai piacra, amelyet tudatosan nem értékesítenek az ital legnépszerűbb időszakában: december közepétől január elejéig.

Az éves hazai pezsgőfogyasztás 70-80 százaléka ugyanis több éve változatlanul ebben az időszakban történik, közel felét pedig konkrétan az év utolsó napján fogyasztjuk el. Az új magyar peszgőmárka ezen a fogyasztói magatartáson változtatna, ezért az ünnepi időszak helyett a hétköznapi pezsgőfogyasztásra helyezi a hangsúlyt.

A legtöbb európai országban évről évre több pezsgőt fogyasztanak, hazánkban viszont még mindig szezonális, alkalmi italnak számít. Ezzel megy szembe az az új magyar pezsgőmárka, ami bár épp a napokban kerül forgalomba, pár hét múlva felfüggesztik a terjesztését, hogy az ünnepek alatt senki ne juthasson hozzá a termékhez. A pezsgő tulajdonosa Bárány Péter, a Rézangyal pálinka volt kereskedelmi igazgatója, aki radikális intézkedésekkel reformálná meg a hazai pezsgőkultúrát.

„A pezsgőpiacon ugyanaz a folyamat zajlik most, mint tíz éve a pálinkánál. Akkor a fogyasztók azt hitték, hogy pálinkáznak, pedig a többségük aromás szeszesital fogyasztott. Magyarországon a pezsgőnek egyáltalán nincs kultúrája. A fogyasztók többsége maximum szilveszterkor és akkor is csupán koccintáskor találkozik pezsgővel. Erre a célra teljesen felesleges lenne minőségi pezsgőt készíteni. Amíg a pálinkánál részben a pálinkafesztiválok segítettek abban, hogy az emberek megismerjék a jó pálinkát, és megtanulják helyesen fogyasztani, a pezsgő esetében a minőség és a pohárban való szervírozása hozhatja a nagy áttörést” – mondta márka tulajdonosa, Bárány Péter.

A Brebis tradicionális eljárással készül, -Méthode Traditionnelle- amely a Champagne pezsgőkészítési módszert jelenti. A másodlagos erjesztés palackban történik, 24 hónapig. Az ital a belváros legnépszerűbb vendéglátóhelyein is kapható lesz, de csak pohárral, amelynek ára nagyságrendileg egy prémium minőségű whiskey-hez lesz hasonló. Felbontás után pezsgőzáróval több napig megőrzi a buborékokat. Üveges kiszerelésben pedig kizárólag online rendelhetünk magunknak, vagy küldhetünk barátainknak, üzlettársainknak.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

9 hely, ahonnan ha bejglit rendelsz, nem fogsz csalódni

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...