Egy ilyen tortával garantált a siker - Így varázsold látványossá a húsvéti sütidet!

Egy tortát nem csak nedves krémekkel díszíthetünk, hanem a porcukor is segítségünkre lehet. Stenciles technikával nagyon izgalmas mintázatokat hozhatunk létre.

Színes marcipánbogyókkal dobtuk föl a tojásos tortát

Ha szeretnénk lenyűgözni a locsolókat, próbáljuk ki, hogy porcukorral díszítjük a tortánkat! Vastagabb papírba snicerrel vágjunk mintákat, majd egy kakaóporral behintett felületre ráhelyezve a sablont szórjuk be jó alaposan porcukorral, ezután emeljük fel óvatosan. Természetesen a kakaót is szórhatjuk a porcukorra. Az alábbi tippeket fogadjátok meg, így nem fogtok hibázni!

  • Ügyelj arra, hogy a sablonodbanne legyenek olyan elemek, amelyek a sniccerrel való körbevágást követően kizuhannak a mintádból! Eleinte lehet, érdemes egyszerű mintákkal - például a tojás- kísérletezni.

  • Ne vágj ki túl kicsi lyukakat, nem fog rajta átmenni a porcukor!

Kivágott sablon a kakaószórásra helyezve
  • Vastagon szórd meg a sablonodat porcukorral vagy kakaóval, úgy lesz szép, éles szélű a minta!

  • Hagyj a sablonodon helyet arra, hogy legyen hol fölemelned és megfognod, miután végeztél a mintáddal.

  • Mindig használj szitát a szóráshoz!

Szórjuk meg bőségesen a sablont!

Színes porcukor használatával még izgalmasabbá tehetjük a tortánk felületét. Akár sablont sem kell használnunk, csak játékosan, vékony rétegben szórjuk egymásra a különböző színű porcukrokat, máris izgalmas látványt kapunk.

A színes porcukor nagyon fel tudja dobni a látványt

Színes porcukrot előállíthatunk olyan módon, hogy egy mély edénybe porcukrot szórunk, majd beleöntünk egy kevés ételfestéket. Ezután ezt a keveréket elektromos habverővel összedolgozzuk, ezt követően pedig a színes cukrot terítsük ki száradni egy tálcára. Pár óra, és egy alapos szitálást követően ugyanúgy használhatjuk, mint a fehér verziót.

A végeredmény

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyors tojáslikőr házilag, mert megérdemled a húsvéti kényeztetést!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...