Hogy a fenébe lett lila a Starbucks kávéja?

A Starbucks nagy dobással próbálja meg feldobni a tél utolsó heteit Ázsiában. Ilyen kávét tuti, nem láttál még!    

Hihetetlenül szép és látványos kávécsodákkal támad a Starbucks Ázsiában. Cold brew, vagyis hidegen készített kávét használnak a márványos szépségű italok elkészítéséhez.

A cold brew technika alkalmazása esetén a kávéőrleményt 10-12 órán keresztül szobahőmérsékletű vízben áztatják, majd leszűrik. Az így kapott kávé sokkal lágyabb, mint a magas hőmérsékleten készült főzet.

AButterfly Pea Lemonade Cold Brew névre keresztelt kávé alul csodaszép lilában pompázik, a fölötte lévő réteg halványsárga, majd a kávécsoda legfelső rétege ismerős, barna színű - írja a Delish.

A lila réteg úgy jön létre, hogy egy Butterfly Pea (pillangóborsó) nevű növényből teát főznek, ami alapvetően egy kék főzetet ad, de limonádéval keverve belilul. Így ez a lila tea van a kávé alján, míg a köztes, sárgás réteg az a limonádé, ami nincs elkeveredve a pillangóborsóval.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gondoltad volna? Vidéken található a hazai gasztrouniverzum egyik középpontja

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...