Higgyétek el, a vegánok tényleg nem csak füvet esznek - bár Green Evi néha azért szokott virágokat is rágcsálni

Pár éve még nem így képzelte el az életét, de mára már nála is minden a kaja körül forog. Főállásban ételfotós, mellékállásban blogger, food stylist -  és megrögzött vegán.

Cikkeimben a vegán konyha különlegességeivel ismerkedhettek meg, az alapoktól kezdve a klasszikusokon keresztül az egészen fura receptekig, lesz itt minden. Higgyétek el, a vegánok tényleg nem csak füvet esznek (bár bevallom virágokat szoktam néha rágcsálni).

Egészen hihetetlen, de csicseriborsóból isteni brownie-t lehet sütni, az uborka és a wasabi iszonyat ütős fagyialap, karfiolból krémes sajtszószt főzhetünk, babból pedig nagyon jó kis kolbászt lehet csinálni.

Bár ez így elsőre sokaknak nagyon unalmasnak és egyhangúnak tűnhet, az igazság az, hogy ez az életforma egy teljesen új világot nyitott meg előttem. A vegán konyha hihetetlenül sokszínű és izgalmas, és a kísérletezési lehetőségek végtelenek (és szuper izgalmasak).

Nem fogyasztok semmilyen állati eredetű terméket (hús, sajt, vaj, tej, tojás, méz, stb.), nem hordok bőrt, szőrmét vagy gyapjút, nem vásárolok állatokon tesztelt kozmetikumokat és nem támogatom az állatok kihasználását semmilyen formában, tehát nem járok cirkuszba és állatkertbe.

Gyerekkorom óta nem eszem húst, így nálam már az első konyhai próbálkozások is a zöldségek és gyümölcsök körül forogtak. Bevallom, eleinte még nem voltam olyan lelkes a konyhában mint manapság, bár mindig is imádtam a sütés, a főzés és legfőképpen az étkezés közösségi élményét. Később elkezdett érdekelni a dolgok etikai oldala is, így hamar megfogalmazódott bennem a döntés, hogy nekem bizony vegánnak kell lennem.

ízHUSZÁRként üdvözöl a magazinon:

Green Evi

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...