#HÁZIKOSZT: Maradék sült hús? Dobj össze egy isteni rizses egytálételt belőle!

Nézd meg, mi a srácok kedvenc irodai kajája, és pakold be ezt magadnak holnapra! Nem kell ám követned a pontos receptet, variáld kedvedre, ahogy a hűtőd diktálja!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ha éppen nem lenne kaja az irodában és mi is lusták voltunk hozni magunknak, akkor is megvan a lehetőségünk, hogy gyorsba összedobjunk valamit. Tamás kollégával jól egymásra találunk az ügyben, annyira, hogy ezeket a terven kívüli főzécskézéseket, el is kereszteltük “üzemi kajának” az Instán elég sok posztot láthattok erről, hogy mit eszünk össze hétköznaponként.

Most viszont munkából is megcsináltunk egyet, mégpedig a legnagyobb kedvencet, az állandó visszatérőt, a piláfot.

Azért is vagyunk érte oda annyira, mert az egy dolog, hogy finom, de jól variálható is, a következő alapok kellenek hozzá: hús, zöldség, fűszer, rizs.

De hogy ezekből milyen, az tényleg hangulat és hűtő kérdése. Egy a lényeg, hogy minden alapíz benne legyen, azaz sós, édes, fűszeres és egy kis savanykás. Mi legtöbbsször az imádott hentesünknél veszünk hozzá csirke- vagy kacsacombot, legtöbbször arab fűszerezéssel turbózzuk (római kömény, koriander) és egyszerű rizst főzünk hozzá.

Ez itt most az én egyik kreálmányom, ahol a keleti fűszerezés megmaradt, ment hozzá egy adag csicseriborsó. A rizst kevés sárfánnyal színeztem, amihez dobtam néhány mazsolát. A hús jelen esetben csirke volt (de nyugodtan használhatjátok a hétvégi maradék sültet), és hogy még édeskésebb legyen, pár fürt ribizlit is gurítottam bele. Csinosításnak pedig petrezselyem és koriander a tetejére. Ja, meg mivel van egy fél kilós sült hagymánk, amit az életben nem használnánk el, azzal is megszórtuk!

A csirkés piláf receptjét itt találod!

Legyetek bátra, kísérletezzetek és ha megcsináltátok írjátok meg, hogy milyen a ti verziótok! Hajrá!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...