#HÁZIKOSZT: Majonézes kukorica, avagy ¡Viva México!

A mexikói majonézes grillkukorica igéjét hirdetjük most, ami talán a nyár legjobb gyorskajája! Harapjátok bátran a kukoricaszemeket, és kenjétek a majonézt az arcotokra!

Nem értem, itthon miért nem kezdett még bele senki az elotes, vagyis a mexikói majonézes grillkukoricabizniszbe? Szerintem eléggé menne, mert a jó öreg hidegkonyhás majonézes kukoricánknak ugyan csak távoli rokona ez a kaja, de a hasonlóság letagadhatatlan. Szerintem nyáron - szó szerint - zabálná a nép, akár egy fesztiválon, akár a pesti bulinegyedben.

Persze, sokkal jobb, ha szabadban kerül a grillre a kukorica, és átjárja a füstös íz, de ne parázzon rá senki, ha ez nem megy, mert serpenyőben vagy a sütőbe bedobva is fergeteges lesz. Nem, ez itt nem az autentikus verzió, feta sajttal nem is lehetne az, de remélem nem bánjátok, hogy nem küldelek benneteket cotija sajtot venni, hanem kerestem egy elérhetőbb alternatívát helyette? Na ugye...

A lényeg az, hogy jól süssétek meg a tengerit, kapjon egy kis színt - akkor lesz finom -, aztán kenjétek meg szépen a mázzal. Aki bírja, nyugodtan dobjon hozzá chilit is, a végén viszont az extra limelocsolást ne spóroljátok meg! Utána már lehet falni, de készüljetek mellé egy adag szalvétával is, mert az egész arcotok majonézes lesz.

Recept

Mexikói grillezett kukorica - Kattints!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...