#HÁZIKOSZT: Majonézes kukorica, avagy ¡Viva México!

A mexikói majonézes grillkukorica igéjét hirdetjük most, ami talán a nyár legjobb gyorskajája! Harapjátok bátran a kukoricaszemeket, és kenjétek a majonézt az arcotokra!

Nem értem, itthon miért nem kezdett még bele senki az elotes, vagyis a mexikói majonézes grillkukoricabizniszbe? Szerintem eléggé menne, mert a jó öreg hidegkonyhás majonézes kukoricánknak ugyan csak távoli rokona ez a kaja, de a hasonlóság letagadhatatlan. Szerintem nyáron - szó szerint - zabálná a nép, akár egy fesztiválon, akár a pesti bulinegyedben.

Persze, sokkal jobb, ha szabadban kerül a grillre a kukorica, és átjárja a füstös íz, de ne parázzon rá senki, ha ez nem megy, mert serpenyőben vagy a sütőbe bedobva is fergeteges lesz. Nem, ez itt nem az autentikus verzió, feta sajttal nem is lehetne az, de remélem nem bánjátok, hogy nem küldelek benneteket cotija sajtot venni, hanem kerestem egy elérhetőbb alternatívát helyette? Na ugye...

A lényeg az, hogy jól süssétek meg a tengerit, kapjon egy kis színt - akkor lesz finom -, aztán kenjétek meg szépen a mázzal. Aki bírja, nyugodtan dobjon hozzá chilit is, a végén viszont az extra limelocsolást ne spóroljátok meg! Utána már lehet falni, de készüljetek mellé egy adag szalvétával is, mert az egész arcotok majonézes lesz.

Recept

Mexikói grillezett kukorica - Kattints!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...