Nem értem, itthon miért nem kezdett még bele senki az elotes, vagyis a mexikói majonézes grillkukoricabizniszbe? Szerintem eléggé menne, mert a jó öreg hidegkonyhás majonézes kukoricánknak ugyan csak távoli rokona ez a kaja, de a hasonlóság letagadhatatlan. Szerintem nyáron - szó szerint - zabálná a nép, akár egy fesztiválon, akár a pesti bulinegyedben.
Persze, sokkal jobb, ha szabadban kerül a grillre a kukorica, és átjárja a füstös íz, de ne parázzon rá senki, ha ez nem megy, mert serpenyőben vagy a sütőbe bedobva is fergeteges lesz. Nem, ez itt nem az autentikus verzió, feta sajttal nem is lehetne az, de remélem nem bánjátok, hogy nem küldelek benneteket cotija sajtot venni, hanem kerestem egy elérhetőbb alternatívát helyette? Na ugye...
A lényeg az, hogy jól süssétek meg a tengerit, kapjon egy kis színt - akkor lesz finom -, aztán kenjétek meg szépen a mázzal. Aki bírja, nyugodtan dobjon hozzá chilit is, a végén viszont az extra limelocsolást ne spóroljátok meg! Utána már lehet falni, de készüljetek mellé egy adag szalvétával is, mert az egész arcotok majonézes lesz.