Az ausztráliai Melbourne-ben és az északi, meleg (ez a déli félteke!) Queenslandben rájöttek, fölösleges elválasztani egymástól a desszertet és a főfogást.
A melbourne-i Cafe 51-ben waffel burgert lehet kóstolni, ahol a zsömlét ez a puha piskótaféle helyettesíti. A szendvicset megpakolják marhahússal, sajttal, baconnal, apró cukorkával és Nutellával.
A Muharam kávézóban mini briósból készítenek húsos szendvicseket Mars csokival, keksszel, robbanós cukorkával, egy Tim Tam nevű csokiskeksszel és karamell szósszal.
Egy queenslandi étteremben sós karemelles croissant a szendvicsalap. Erre pakolnak marhahúspogácsát és fahéjas, juharszirupos bacont.
A melbourne-i Demazzicsak édes hozzávalókból megkomponáltburgerének tetejét egy különlegesség, perzsa vattacukor borítja. A pashmak, noha ránézésre hasonlít az általunk is ismert vattacukorra, de egész más technológiával készül. A szendvics Nutellával, eperrel, tejszínhabbal van töltve.
A Demazziban Mars csokival megpakolt fagyiburgert is lehet kóstolni.
A Long Story Short desszertburgere csak édes összetevőkből, azaz briósból, fagyiból, gőzölt matchakrémből és gyümölcsökből áll. Az édes szendvicset egy virágokkal meghintett, óriási vattacukorgömb alá rejtve tálalják. Miután meleg tejjel meglocsolják a vattacukrot, előtűnik a töltött briós.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Ezek a sütik nem csak finom ízükkel tesznek vidámmá, hanem egy trükkös hozzávalóval is