Halászlé vagy tejbegríz? Neked mi volt a kedvenc ételed kiskorodban? - Ovisokat kérdeztünk ételekről és főzésről - VIDEÓ

Ha megkérdeznénk tőled, mi volt a kedvenc ételed ovis korodban, kizárt hogy a spenótot vagy a répát mondanád. Nézd meg, miket szeretnek és miket utálnak a mai gyerekek!

Az interneten számos olyan videót lehet találni, amiben vagány kisgyerekek ételeket kóstolnak a világ számos pontjáról, vagy éppen aszerelemről esetleg a barátságról beszélnek. A kiskölykök még szívesen kimondják, amit gondolnak és nem hezitálnak, akkor sem, ha arra kell válaszolni, hogy mi nem tetszik nekik. Az ízHUSZÁR magazin stábjával elmentünk egy óvodába és gyerekeket kérdeztünk. Kíváncsiak voltunk az ovisok gondolataira, főleg azokra, amik az evés körül forognak.Az gyerekek nagy része ugyanis szeret enni, és nagyon szeretnek beszélni is az evésről.

Hat csemetét faggattunk a kedvenc kajáikról, a főzésről és arról, hogy mit szeretnek legkevésbé megenni:

Válaszaikból világosan látni, hogy a kicsik szerint hanyagolni kéne a főzelékeket, hiszen a megkérdezett gyerekek közül egyik sem szereti ezt az ételt. Teljesen mindegy nekik, milyen zöldségből készül, egységes véleményen voltak főzelék ügyben: "FÚJ!"

A gyerekek étkeztetése mindig felvet problémákat. Hogyan adjunk nekik egészséges ételeket, amikor általában olyan fogásokat részesítenek előnyben, amik a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek táplálónak. Sok gyerek van, aki nem eszi meg a brokkolit, de a megkérdezettek között volt olyan is, aki egyetlen egy zöldségről sem akar hallani. Egyet értettek velünk abban a gyerekek, hogy a zöldségek fontosak, de azt mondták, érdemes kompromisszumot kötni, hiszen néhanapján belefér, egy baromi nagy tál tejbegríz!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Indul a Népkonyha, az ízHUSZÁR magazin nagy gasztrotesztje - Te tudod mi a garnírozás vagy a legírozás? - VIDEÓ!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...