Ha túlláttok a hawaii és songokus maszlagon, akkor most talán meg is kóstolhatjátok a budapesti pizzák Szent Grálját

Digó, pizza, pop up, Napoli! Ezek nem a scrabble játékmenetemhez kellenek, hanem eme szavak egy egészet alkotnak, amik ezen a hétvégén valóra is válnak a Szabadság téren!

Sokáig az életemben a Digó pizza olyan volt, mint a Yeti vagy a Loch Ness-i szörny: mindenki erről beszélt, de nem hogy nem ettem belőle, hanem még látni se láttam soha, mert mindig úgy érkeztem meg a helyszínre, hogy minden elfogyott. Jó, amúgy nyilván képeken és videón láttam, de az Instagram és társai most nem mérvadóak, oda ha behúzom rendesen a hasam és ráfeszítek, egyből én lehetek a HASHTAGzabkásaherceg, aki amúgy fitness instruktor, közben meg két pofára tolja a pörköltet, sörétes tarhonyával! Na de sicc, nem erről van itt most szó!

A lényeg, hogy viszont egyszer valamelyik fesztiválon hozzájutottam az első Digó pizza körömhöz, és azóta I’m in love, ahogy azt a jó belpesti, telepes arc mondja!

Egyszerűen lenyűgöz mai napig ez a “fast food”, hogy bedobják a srácok a pizzát a kemencébe, és tízes osztásokba mért másodpercek múlva, már húzzák is ki a kész pizzát. Medzsik!

Gondolom ez procedúra ilyen nápolyi sajátosság, de mivel ebben a technikai kérdésben nem vagyok 1000%-ban biztos, ezért inkább csak a profizmusukat áhítom, hogy mennyire ügyesek már.

Barokkos körmondataimat inkább zárni is szeretném, és arra biztatlak bennetek, hogy ha egy k****jó pizzát szeretnétek enni, és túlláttok a hawaii-songoku ködös maszlagon, akkor próbálkozzatok a Szabadság téren az Impostorban ezzel.

A Digó Pizza pop up-ot a hétvégén kinn megtaláljátok, és ha ügyes kis Indiana Jones vagy Lara Croftok vagytok, akkor talán még kóstolni is tudjátok a mostani budapesti pizzák Szent Grálját, de legalább megláthatjátok.

Vagy ha nem, akkor is fel a fejjel! Nekem is sokáig kellett várnom, hogy lássam a Yeti-t, aztán tessék, teljesen lenyűgözött. Azóta is, és most is a legendájukat hirdetem FELESLEGESEN, mert ugyebár a "jó bornak nem kell a cégér" - vagy mi.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Anyu húslevesének csak egy kihívója akad: a vietnami pho - Itt lehet a legfinomabbakat kóstolni az ízHUSZÁRok szerint

Legújabb receptek

Kéksajtos-pisztáciás keksz

Szerettem volna valami különlegesebb sós vendégvárót készíteni. Nagyon izgalmas kombónak tűnt a kéksajt és a pisztácia párosa, és örülök, hogy kipróbáltam így együtt is őket, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...