Ha szereted az avokádót, akkor ezt egyenesen imádni fogod: avokádós tojássaláta

Egyszerű, mégis kicsit más, mint a klasszikus! Néhány apró változtatás, és isteni, egészséges tojássalátát kenhetsz a kenyeredre.

Alapvetően nem vagyok az a nagy "avokádófan". Hogy egészen konkrét legyek, a legtöbb esetben az történik, hogy megveszem, mert “egészséges” és “majd jó lesz valamire”, aztán az a vége, hogy két héttel később összefonnyadva dobom ki a kukába.

RECEPT

Avokádós tojássaláta - Kattints!

A fentiekkel ellentétben most határozott céllal vettem avokádót. A koncepció az volt, hogy egy kicsit egészségesebb tojásos kencét hozzak össze. Alapesetben én bizony azt a fajtát szeretem, ami tele van nyomva majonézzel. Szóval gondoltam, hogy az avokádóval szuperül ki lehet váltani ennek a hizlaló adaléknak egy jó részét, és így is lett! Elképesztően krémes krémes lesz tőle a tojáskrém, és a színe is csodálatos. És ha már bezöldítettem, akkor kevertem hozzá még két adagnyit ebből a színből: egy nagy csokor zöldfűszert meg egy kevés wasabit is. A zöldfűszercsokor nálam bazsalikomból, tárkonyból és korianderből állt, de szabad a választás. Wasabi helyett az asztali torma is simán jó bele!

A #HÁZIKOSZT korábbi epizódja:

Húsvéti kalács, amit nem kell fonni, mégis gyönyörű lesz!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...