Alapvetően nem vagyok az a nagy "avokádófan". Hogy egészen konkrét legyek, a legtöbb esetben az történik, hogy megveszem, mert “egészséges” és “majd jó lesz valamire”, aztán az a vége, hogy két héttel később összefonnyadva dobom ki a kukába.
RECEPT
Avokádós tojássaláta - Kattints!
A fentiekkel ellentétben most határozott céllal vettem avokádót. A koncepció az volt, hogy egy kicsit egészségesebb tojásos kencét hozzak össze. Alapesetben én bizony azt a fajtát szeretem, ami tele van nyomva majonézzel. Szóval gondoltam, hogy az avokádóval szuperül ki lehet váltani ennek a hizlaló adaléknak egy jó részét, és így is lett! Elképesztően krémes krémes lesz tőle a tojáskrém, és a színe is csodálatos. És ha már bezöldítettem, akkor kevertem hozzá még két adagnyit ebből a színből: egy nagy csokor zöldfűszert meg egy kevés wasabit is. A zöldfűszercsokor nálam bazsalikomból, tárkonyból és korianderből állt, de szabad a választás. Wasabi helyett az asztali torma is simán jó bele!