Ha sosem tudtad, mire való a lyuk a kuglóf közepén, mi eláruljuk!

Az Instagramot mostanában elárasztják a "vulkánsütik", azaz olyan kuglófok, amelyeknek a közepe folyékony csoki- vagy karamellszószt rejt. 

A Bazi nagy görög lagzi egyik jelenetében a kuglófhoz kevéssé szokott görög családanya kap egy ilyen sütit, de mivel nem tud vele mit kezdeni, egy virágot helyez gondosan a lyukas édesség közepébe. Ha a hölgy tudta volna, létezik "vulkánsüti", feltehetően inkább ezt varázsol a kuglófból.

A "vulkánsüti" tulajdonképpen egy klasszikusnak, a kuglófnak az újragondolása. A kész sütemény lyukas közepét feltöltik karamell-vagy csokiszósszal. Amikor felvágják a "vulkánsütit", az addig unottan várakozó krém végre kiszabadul, és boldogan kifolyik a süti közepéről - írja a Foodbeast. Az Instagramon #volcanocake-re keresve majdnem ötezer posztot találunk.

Kárai Dávid narancsos-kardamomos kuglófja is átlényegülhet "vulkánsütivé", de a karamell- vagy csokiszósz helyett egy lágyan citrusos, könnyű főzött krémmel lehetne megtölteni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ehetetlen, de baromi jól néz ki - Így készül a LEGO-kaja - VIDEÓVAL

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...