Michel Roth, többszörös díjnyertes szakács az Air France La Première ügyfeleinek gasztronómiai igényét fogja kielégíteni 2017 júliusától szeptemberéig. A repertoárban egy előétel és hat főétel van, melyeket a Servair Culinary Studio falai közt készítenek. A fogások a Párizsból induló hosszútávú járatokon lesznek elérhetők.
Az Air France és a magas fokú kulinária már évekkel ezelőtt összeforrt. A légitársaság egyik legfontosabb küldetése, hogy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel ajándékozza meg utasait a felhők felett. Ebbe a misszióba tökéletesen illeszkedik a Michel Roth-tal való együttműködés, hiszen nem csak Franciaország egyik legünnepeltebb séfje, de a legpatinásabb titulusokat is birtokolja: Bocuse d’or, Meilleur Ouvrier de France, Michelin-csillagok egész sora és egy a Gault and Millau étterem kalauz által rendszeresen odaítélt Romand of the year gazdagítja elismerései listáját. Ez utóbbit 2016-ban nyerte el, a maximális 20-ból 18 pontot elérve. Karrierje elején Michel Roth a legnevesebb séfek mel lett nevelkedett és a legismertebb éttermekben dolgozott, úgy mint a L’Espadon, vagy a Hotel President Wilson.
Michel Roth étkei az egyszerűség, az innováció és a kifinomultság hármasára épülnek. „Azt a hatást szeretném átadni az embereknek, mintha egy baráti vacsorán vennének részt, melyen eredeti és ennél fogva váratlan étkekkel találkozhatnak” – mondja erről a séf.
Az Air France La Première utasainak Michel Roth klassikus francia fogásokat kínál kortárs és innovatív megközelítéssel.
És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Új fejezethez érkeztünk a fagyizás történetében: végre itthon is van már FEKETE FAGYI