Ha azt hiszed, egy újabb fine diningről szóló cikket hoztunk, nézd meg alaposabban a fogásokat!

Egy Instagram-szakács tökéletesen alátámasztotta azt a gasztrotézist, miszerint nagyon is sok múlik az ételek tálalásán - még akkor is, ha nem gourmet fogásokra gondolunk.

A közösségi fotómegosztó-alkalmazáson feltűnt szakács, fantázianevén Chef Jacques La Merde igazi rajongója a junk foodoknak, így nem ritka, hogy olyan fogások készülnek a konyhájában, mint a hamburger, hot dog, nachos, rengeteg fagylalt és édes-cukros sütemények. Az ilyen egészségtelen ételekkel kapcsolatban persze minden dietetikus szakértő és tudatosan vagy tisztán táplálkozó ember mértékletességre int, hiszen ezen gyors fogások alapanyai csak ritkán jó minőségűek és egészségesen táplálóak.

A gasztroművészetből jelesre vizsgázott séf viszont gondolt egyet, és a legnépszerűbb gyorskajákat és egészségtelen ételeket olyan formában tálalta, mintha azokat egy Michelin-csillagos vagy fine dining-étteremben tették volna eléd.

A látványos és minden bizonnyal rengeteg munkát igénylő junk food-alkotásokat nagyon hamar felkapta az Instagram és a sajtó is, így a kajaművész szakács profilját már közel 142.000 felhasználó követi napról napra.

A food stylistként, fotósként és gyorskaja-séfként is zseni Jacques LaMerde egyébként minden posztjában humoros megjegyzésekkel, pontosan leírja azt, hogy mit láthatunk a tányérjain, sokszor pedig egy-egy személyes történettel is kiegészíti azt, hogy miért nyúlt újra az Oreo-kekszhez, a gumicukorhoz vagy éppen a tortilla-chipsért alapanyagként.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Napi sokk, hogy az emberi testen található baktériumok segítségével is lehet sajtot készíteni

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...