Gyomorrepedést kaptunk félúton Oroszország és Japán között

Vegák és különlegességekre éhesek figyelem! Próbáljátok ki a japán és az orosz konyhát, mert biztosra mondhatjuk, hogy jól jártok vele!

Szeretünk enni és szeretjük a változatosságot is. Így most két olyan helyet mutatunk be nektek, amelyeknek sok köze nincsen egymáshoz, de mindkét helyen baromi jókat lehet enni. Most beszámolunk nektek a mi "nagy zabálásunkról".

A két legújabb áldozatunk a Matrjoska Kroshka és a Sushiroll volt. Előbbi egy vagány vegán orosz bisztró, míg a másik egy különleges ausztrál ihletésű japán szusizó.

Matrjoska Kroshka

A Matrjoska nevű orosz éttermet nagyon szerettük, de kb. egy éve Juhász Natasa tulajdonos azt mondta: konyec! És egyszerűen bezárta a helyet. Nem értettük a dolgot, de örültünk mikor megtudtuk, hogy újra nyit a Matrjoska most már Matrjoska Koshka néven a Kálvin téren. Nemcsak a hely változott, de a felhozatal is. Juhász Natasa ugyanis azért zárta be húsos éttermét, mert ő maga vegán lett, így lelkiismeret furdalása volt, hogy húst és vodkát kínál vendégeinek.

Az otthonos hangulatból és az ízletes ételekből viszont nem engedett, így isteni vega ételeket kóstolhattunk. Házi készítésű bucikba halmozott vegaburgerek (1180 Ft), és a Matrjoska étterem híres pelmenyije (1380 Ft), természetesen húsmentesen, valamint finom szörp (350 Ft), házi tea (390 Ft), és mindenféle orosz saláták (350 Ft) is szerepelnek a kínálatban. Bizony van élet a vodkán és krumplin túl is, még az orosz gasztronómiában is.

Sushiroll

Gondolkodtál már azon, hogyan lehetne a szusiból gyorskaját csinálni? Ne tört tovább a fejedet tovább, mert már kitalálták! Pesten a Corvin sétányon a Sushirollban ausztrál mintára sushirudakat lehet vásárolni. Bár kevéssé autentikus formája ez a szusinak, a japán fesztiválokon is simán árulják ilyen praktikus, kézbe vehető formában a tekercseket. A rudakat mindenféle isteni dologgal töltik meg. Van lazacos, torpedó rákos, de akad olyan is olyan is, amibe teriyaki csirkét szuszakoltak. Egy rollból akár 4 falat is kijön, így az ár-érték arány szuper (450-600 Ft / roll), és még finom is!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Barangolások a Józsefvárosi piactól az Oktogonig. Most megmutatjuk neked az igazi ázsiai konyhát - VIDEÓ!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...