Gasztrobigyó: Vidám tükörtojások reggelire - egyszerűen! Szerinted sikerült?

Dávid újra bevetésre indult az ízHUSZÁR tesztkonyhájában, ahol a sokat látott tündibündi formákban sütött tükörtojásokat próbálta meg reprodukálni. Vajon sikerült neki?

Aki érdeklődik a főzés meg a gasztro iránt, az már tuti találkozott a cuki kis tükörtojásokkal a neten. Tudjátok, amikor valamilyen vicces formában sütik meg őket, és annyira jól mutatnak azután a tányéron. Kipróbáltam én is.

Tükörtojásforma

Aki valaha rákeresett már a food szóra a Pinteresten, az szerintem tudja miről beszélek. Édes kis tükörtojások, amiket ha valaki elénk rakna, tuti jobban indulna a reggel. Nem is tűnik bonyolultnak az elkészítésük. Az arcot, napocskás felhőt vagy éppen valamilyen állatfigurát mintázó szilikonformáknak teljesen egyértelmű a használatuk. Fogsz egy serpenyőt, öntesz bele olajat, mehet rá a forma. Teljesen egyértelmű, hogy a fehérjét öntöd a nagyobb lukba, a sárgáját pedig a kis, kerek mélyedésbe. Megsütöd szépen, és boldogan befalatozod. Ja, nem:

Az eredmény?

Én komolyan hittem benne, hogy ennek működnie kell, mert tényleg faék egyszerűségűnek tűnik ez a módszer, de mégsem az.

A helyzet az, hogy a szilikonforma egész egyszerűen nem fekszik fel a serpenyőre, pedig direkt a leglaposabb serpenyővel próbálkoztam, nincs benne semmi pukli vagy ív, de hiába.

S szilikonforma egyszerűen nem szigetel kellőképpen, ennek meg az az eredménye, hogy a fehérje kifolyik belőle a serpenyő azon részére, ahova most nem kellene neki. Ha megfordítjuk a formát, tehát a szilikonforma alja kerül felülre, akkor a rendeltetési helyén marad a tojás. Így viszont nem rendeződik el szépen a sárgája és a fehérje, hanem csúnya, amolyan "kettesalá" lesz a végeredmény.

Totál szívás volt az egész procedúra, és egy óriási pofont adnék a serpenyővel annak, aki ezt a leírást gépelte be azon az oldalon, ahonnan beszereztük: “Ezzel a tükörtojásformával biztosan vidáman indul a reggelünk, garantáltan mindenki arcára mosolyt csal.” Hát az én arcomon minden volt, csak mosoly nem.

De itt még nincs vége: “Lepd meg családodat, kedvesedet egy örömteli reggelivel vagy vacsorával, így különlegessé teheted a közösen töltött pillanatokat, és a friss, egészséges ételek is biztosan elfogynak.” Hát az tuti, hogy meglepődnek, amikor egy szétfolyt, kudarctól ázott arcot tolok eléjük. Talán még egy jót is röhögnek rajta, amitől valóban különleges lesz a pillanat. De valószínűbb, hogy az én agyvizem hamarabb felforr, és még tálalás előtt a kukába dobom az egészet. Így is lett.

A GasztroBigyó korábbi epizódja:

Ez lenne a háziasszonyok karácsonyi álma? Leteszteltük a töltöttkáposzta-készítőt!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...