A konyha a legutolsó hely, ahova józan ésszel gondolkozva tapétát tennénk. A felszálló gőz, a sütés-főzés illatai mind-mind alaposan ki tudják kezdeni ezt a falburkolóanyagot - és akkor még a foltokról nem is beszéltünk. Ám kétségtelen előnyei is vannak a tapétának, ami miatt érdemes elgondolkodni azon, hogyan tudjuk becsempészni a konyhába. A látványos színekkel, karakteres mintákkal feldobott tapéták egy-egy szép csempénél jóval alacsonyabb négyzetméteráron beszerezhetőek. Ha mosható változatot vásárolunk, esetleg vinylből készült verziót alkalmazunk, a problémánk meg van oldva - az is igaz persze, hogy a csempével az ilyen tapéták tartóssága sem vetekedhet. Ha a hagyományos papírból készült változatot alkalmazzuk, azért azt is ellenállóbbá tehetjük.
Ha egy áttetsző plexilapot illesztünk oda, ahol fröccsenés és sok gőz érheti a tapétát, megóvhatjuk a sérülésektől.
Ha ezt nem merjük vállalni, tegyük a tapétát arra a falra, ami messze van a tűzhelytől és a mosogatótól, vagy díszítsük vele a csempézett felület fölötti falfelületet!