,,Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy a fokhagymás kenyér egy csodálatos fogalom, amit tiszteletben kell tartani!"
"Legyen egy nagy tál bolognai! De most ettem, úgyhogy nem tudom jobban átgondolni. Legyen inkább vega chilis bab!"
Nemes Nóra:
"A lassan főtt, pont kellemesen csípős, krémes, gőzölgő, tejföllel irdatlanul nyakon locsolt tex-mex gyöngyszemmel, a chili con carnéval akkor is fel lehet dobni a napomat, ha történetesen egy nyálkás, ónos esős novemberi hétfő van. A kis lángon összehegesztett ízek akkor is jöhetnek, ha nincs benne hús - megfelelő fűszerekkel a chili sin carne is jöhet bármikor!"
Hering Andris, az ízHUSZÁR magazin főszerkesztője:
"A pho az enyém! Sajnálom, de stoppolom."
"Ez az az étel, amit bárhol, bármikor megeszek, sőt, ha nincs meg a heti betevő vietnámi levesem, akkor nem is ettem, nem is éltem igazán."
"Egyébként már a gyógyulás útjára léptem, mert aSriracha chiliszószról kezdek leszokni, helyette pedig friss chilipaprikával és irdatlan mennyiségű savanyított fokhagymával pálcikázom és kanalazom."
Kárai Dávid:
"Jó, ha nem lehet pho, akkor legyen rakott kel! A recept és a fotó egyébként a sajátom: ez az egyik első étel, amit készítettem, az évek során pedig szinte tökélyre fejlesztettem. Egy cikkemben el is árultam, hogy mi az én titkom."
Hajdú Anna:
"Pho én is akartam lenni, de a gőzgombóc is nagy a kedvencem. Legyen az!"
"A gőzgombóc klassz egytálétel, forró, ízes töltelék és puha tészta. Nincs olyan napszak, vagy évszak, amikor nemet tudnék - vagy akarnék - mondani rá."
Hajnal Stefi:
"Nem találok igényes képet a sajtos-tejfölös tésztáról, ezért a második kedvencem, a Käsespätzle lesz rajtam!"
"A Käsespätzle - avagy kézespicli, ahogy én hívom - egy brtuálsajtos osztrák nokedli sok pirított hagymával a tetején. Szeretem én a salátát is, de a forró olvadt sajtos tészta gondolata azért sokkal hívogatóbb!"
Bodor Tamás (Szabadtűz):
,,Egy egészben sült kismalac legyen a pólón, de ha ez morbid, akkor lehet csevap is, lepénnyel és kaymakkal."
"Belgrádban, az egyszer volt Jugoszláviában nőttem fel, így a faszén parázs felett sült húsok imádatát az anyatejjel együtt szívtam magamba. Gyerekkorom óta a kedvenc kajám a csevap vagy a pljeskavica, igazából tök mindegy, milyen a formátum! Az abszolút lényeg úgyis a lepény, hús, kaymak és fehér-hagyma kvintesszenciájáról szól."
Az ízHUSZÁROK tehát így hódítják meg a pólópiacot! Azt, hogy ezeket a pólókat fogjuk-e terjeszteni, azt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy azóta le sem vettük őket. Különdíjban részesíteném Hering Andris főszerkesztőt, aki annyira komolyan veszi kedvenc ételét, hogy magára is varratta. Ilyen egy igazi pho-fan!