A bolognai Eataly World a világszerte jelen lévő Eataly bolthálózat legújabb és legfényesebb csillaga lesz. Az olasz ételeket középpontba állító, közel nyolc hektáron elterülő szórakoztatóközpontban az alapanyagok termelésétől a feldolgozási folyamatokig mindenre rá lehet majd csodálkozni. Az óriási területen való bolyongást ötszáz felnőtt méretű tricikli is fogja segíteni - olvashatjuk az Insideren.
Az Eataly World területén kilenc különböző fajta szarvasmarhát, öt fajta sertést is fognak tartani, ezen kívül olíva- és mandulafát, padlizsánt, paradicsomot és még számtalan alapanyagot fognak itt termelni, feldolgozni és eladni - írja a Bloomberg.
A helyben készült parmezán útját is egészen a tehenészettől követhetjük nyomon, és megfigyelhetünk különböző érési fázisban lévő sajtokat is. Az olívaolaj szerelmesei is megtudhatják, hogyan készül ez a különlegesség. Az Eataly Wolrdben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy azokról a termékekről is, amelyek nem a helyszínen készülnek, minden alapvető információt megtudjanak a vásárlók. Több, mint negyven műhelybe belesve követhetjük nyomon az egyes termékek útját a polcokig.
A hatalmas piactéren jó minőségű, friss finomságokat lehet majd beszerezni. Aki nem haza szeretné vinni az olasz csemegéket, hanem helyben falatozna valami jót, harmincnál is több étterem közül válogathat, és még ennél is több delikateszboltba térhet be. A nápolyi pizzát áruló Rossopommodoro és a kolbászokat, sonkákat kínálóAntica Ardenga feltehetően a kedvencek között lesz.
Egy üzlet, a Mortadella World kizárólag a mortadella nevű, olasz óriásfelvágottnak lesz szentelve.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
A jó magyar boroknak jár a szép címke - Szubjektív válogatásunk következik