Felejtsd el, hogy Disneyland jó móka! - Ebben a szórakoztatóközpontban a csapból is olasz kaják folynak

2017. november 15-én megnyílik a bolognai Eataly World, ahol több ezer négyzetméteren minden az olasz ételekről fog szólni.

A bolognai Eataly World a világszerte jelen lévő Eataly bolthálózat legújabb és legfényesebb csillaga lesz. Az olasz ételeket középpontba állító, közel nyolc hektáron elterülő szórakoztatóközpontban az alapanyagok termelésétől a feldolgozási folyamatokig mindenre rá lehet majd csodálkozni. Az óriási területen való bolyongást ötszáz felnőtt méretű tricikli is fogja segíteni - olvashatjuk az Insideren.

Sertések és szarvasmarhák az Eataly Wolrdben

Az Eataly World területén kilenc különböző fajta szarvasmarhát, öt fajta sertést is fognak tartani, ezen kívül olíva- és mandulafát, padlizsánt, paradicsomot és még számtalan alapanyagot fognak itt termelni, feldolgozni és eladni - írja a Bloomberg.

A tricikli, amivel majd be lehet járni az Eataly Woldöt

A helyben készült parmezán útját is egészen a tehenészettől követhetjük nyomon, és megfigyelhetünk különböző érési fázisban lévő sajtokat is. Az olívaolaj szerelmesei is megtudhatják, hogyan készül ez a különlegesség. Az Eataly Wolrdben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy azokról a termékekről is, amelyek nem a helyszínen készülnek, minden alapvető információt megtudjanak a vásárlók. Több, mint negyven műhelybe belesve követhetjük nyomon az egyes termékek útját a polcokig.

Parmezánfal a jövőbeli Eataly Worldben

A hatalmas piactéren jó minőségű, friss finomságokat lehet majd beszerezni. Aki nem haza szeretné vinni az olasz csemegéket, hanem helyben falatozna valami jót, harmincnál is több étterem közül válogathat, és még ennél is több delikateszboltba térhet be. A nápolyi pizzát áruló Rossopommodoro és a kolbászokat, sonkákat kínálóAntica Ardenga feltehetően a kedvencek között lesz.

Egy már megvalósult Eataly üzlet elegáns enteriőrje New Yorkban

Egy üzlet, a Mortadella World kizárólag a mortadella nevű, olasz óriásfelvágottnak lesz szentelve.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A jó magyar boroknak jár a szép címke - Szubjektív válogatásunk következik

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...