A fagyis macaraonszendvics a legcsábítóbb finomság idén nyáron

A színes kis macaronsütiket már nem csak lágy krémmel, hanem hűvös fagyival is össze lehet ragasztani.

Sokan nincsenek oda a macaronért, alapvetően én is gyanakodva fogadtam ezt a műfajt. Azt gondoltam, látványosabb, mit amilyen finom, egy igazi gasztrolufi. Ám amikor megkóstoltam a sokféle színű és izgalmasabbnál izgalmasabb krémekkel készült sütit, megtértem, és macaronhívővé váltam.

A londoni Yolkin cég pekándiós, red velvet, zöldteás és citromos macaronfagyija

A koncentrált, gazdag ízek, a lágy krém és a roppanós tészta kontrasztja engem meggyőzött.

A mandulaliszttel, keményítővel, porcukorral és tojásfehérjével készült kis tésztakorongokat olyan krémmel töltjük meg, amilyennel csak szeretnénk, ez egy nagyon kreatív műfaj. Otthon is neki lehet állni az elkészítésének, itt számtalan kipróbált receptet olvashatsz.

Van, ahol téglatest alakú macaronszendvicset is lehet kóstolni.

Mostanában új csemegével is kényeztethetik magukat a kis mandulalisztből készült süti rajongói, ugyanis egyre divatosabb a nagyméretű, fagyival töltött macaronszendvics.

Lehet, hogy az ortodox rajongók kikérik maguknak ezt a szentségtörést, de aki kevésbé szigorú, biztosan örömét leli ezekben a színes, hűvös sütikben. Világszerte, így a londoni Yolkin cég pultjai előtt is sorban állnak a műfaj rajongói. A Yolkin ötletgazdája a macaronkészítés közben keletkező rengeteg tojássárgája felhasználására ötlötte ki a fagyival töltött süti receptjét. Azt, hogy ő lett volna az első, akinek ez eszébe jutott, nem lehet tudni.

A macaron, ez a szuperdivatos süti, bármilyen színes és trendi is mostanában, régóta jelen van a világ gasztrotérképén, egészen a 16. század óta. A macaron Itáliából került Franciaországba. Medici Katalin vitte magával a receptet hozományként, amikor felségül ment Orleans hercegéhez. Ez az ősmacaron még egy egyszerű, nehezebb mandulakeksz volt, csak a 20. század elején élt francia cukrász, Pierre Desfontaines Laduréekezdte a két sütit krémmel összeragasztani - írja a The Daily Meal.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A legkúlabb világmárkák utcai sportcsukái már szusiként is léteznek

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...