Ezek a sütik nem egy éhes szájban végezték - Mi lett velük?

Mar Cuervo Los Angeles-i művész nem bánik finoman azokkal a süteményekkel, amelyek a kezei közé kerülnek. 

Mar Cuervo a süteményeket és - bármilyen meglepő - a haragot helyezte munkássága középpontjába.

"Elkezdtem gyűjteni olyan dolgokat, amelyeket ehető tárgyaknak lehet nevezni. Magukra vonták a figyelmemet törékenységükkel és lágyságukkal. Szinte könyörögtek azért, hogy szét legyenek rombolva" - nyilatkozta Cuervo a Designboom magazinnak.

Cuervo animált gifeket hoz létre, amelyekben pillecukrokat, zseléket, habcsókokat, piskótaszeleteket üt, tép szanaszét. A meglepő gesztust a művész tágabb kontextusba helyezve értelmezi.

Számára éppen a rombolásban megmutatkozó harag alkalmas arra, hogy erőt adjon ahhoz, hogy szembehelyezkedjen azzal a kultúrával, amelyben a harag kifejezése tabunak minősül, a tökéletesség megszállott keresése viszont érték.

"Pedig talán a harag a legerősebb érzésünk, és ez teszi lehetővé, hogy megváltoztassunk dolgokat" - mondta Cuervo.

Itt még több süti pusztulását követheted nyomon.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Unod a banánt? Akkor ezeket a gyümölcsöket figyeld!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...