2017 novemberében jelenik meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap címet viselő első receptkönyve az Artbeet kiadó gondozásában.
Az egyedi megjelenésű, megkapó képi világú, nagy formátumú kötet a világ számos konyhájának ízeit felidéző, szezonális saláták témáját járja körbe.
A kötet egy teljes éven át, havi 8 recepten keresztül kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre alapuló ételek világában. A nyers vagy épp sült, skandináv, mediterrán, közel-, netán távol-keleti zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonasaláták néhol ismerős, máshol meghökkentő íztársításokban kerülnek bemutatásra.
A kiadvány komplexen, nem csupán az ételekre koncentrálva vezeti végig az olvasót a hónapok váltakozásának folyamatán. A természet - és ezzel párhuzamosan a mindennapi életünk - folyamatos változása is témája a könyv képanyagának.
Ismered Bezzegh Évát?
Bezzegh Éva közgazdász, médiaszakember, kétgyermekes édesanya, 2010-óta vezet saját gasztroblogot egyszerű, egészséges és ínyenc ételek témakörében. A könyv az elmúlt évek munkásságának gyümölcse, amit várhatóan több kiadvány is követ majd különböző tematikákban. Az aktuális témaválasztást az író a szezonális, friss, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, egészséges ételek iránti rajongása, a hazai és külföldi gasztronómiai kalandozásai nyomán formálódó kulináris világa ihlette.
A kötet egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet koprodukcióban készült Ruzicska Tünde keramikussal.
Az onlinemegrendelhető, keményfedelű, igényes kivitelű tematikus receptgyűjtemény ára 10500 forint.