Szóval maradt még itt nyárról egy recept és videó talonban, amit mondjuk ilyen téli hideg időben a legjobb nézegetni. Bár az is igaz, hogy szívesebben lennék most ott a Poprádi-tónál, mert valószínűleg hatalmas hó lehet, és ennek örömére tömeg egy szál se.Már egyszer ejtettem róla szót, hogy a szabadban főzős sztori ötlete is itt a Rysy-csúcs felé pattant ki a fejemből, lefele menet. Mármint az, hogy ezt videóra is kellene venni, és megosztani a nagyérdeművel, ezért különösen klassz volt nyáron visszamenni ide, és adózni ennek az ihletnek!
Bár a tervezgetési fázisban sokkal egyszerűbbnek tűnt az egész, hisz csak az lebegett a szemem előtt, hogy újra a Tátrában lehetek, az pedig eszembe se jutott, hogy a Poprádi-tóig a parkolóból feljutni sem egyszerű feladat, mindezt egy csumára megpakolt 70 literes zsákkal, forgatási felszereléssel, és egy olyan baráttal, akinek neve a wikipédián az anti-természetbarát mellett található.
Szóval így visszaemlékezve persze minden szépnek és jónak tűnik (a távolból), de akkor és ott mindketten közel voltunk ahhoz, hogy belefojtsuk egymást a tóba. Köszönhetően a hajnali indulásnak, az éhgyomornak, és annak, hogy a csodálatosan finom szláv söröket az autóban felejtettük.
Viszont ez az irdatlan finom, wannabe de rengeteg sok vajas csirke,
mondhatni egészen hamar elkészült - akkor persze inkább ólomlábakon lépkedő óráknak tűntek ezek - , és mindenki lenyugodott a fenébe, a végén pedig imádtam bámulni az utat a Rysy felé, arról ábrándozva, hogy de jó lenne inni már egy tátrateát a menedékházban. Gondolom ezzel csak én voltam így, mert haverom inkább azon lamentált, hogy még sötétedés előtt visszaérjünk a civilizációba, és erősen remélte, hogy a lefelé menet kevesebb szenvedéssel fog járni, mint a felfelé út...
És itt elárulnék egy örök érvényű szubjektív titkot: nem a csúcsra való felérés a legszarabb, hanem a visszaút, és abból is a legvége! Ott azért mindenkiből előbújik az anti-social én, amit aztán csak a nap végi toastok tudnak csillapítani.RECEPTÉRT KLIKK IDE
A Szabadtűz korábbi epizódja:
Könnyed, verítékmentes kirándulás a Mátrában, sült céklás-diós pirítóssal és borral