A satay nem véletlenül az egyik legkedveltebb ázsiai fogás, ami gyökereit tekintve ugyan indonéz, ellenben számos országban létezik valamilyen helyi változata. Thaiföld, Vietnam vagy éppen Dél-Korea utcáin sétálva rengeteg árusba botlik bele az ember, akik bambuszpálcára tűzdelt húsokat - vagy akár zöldségeket, tengeri cuccokat - grilleznek frissen, az arra járók szeme láttára. Sőt, van olyan kajálda, ahol magadnak kell megsütni a nyársa húzott finomságokat a saját asztalodnál.
RECEPT
A curry-vel, mogyoróval fűszerezett csirkenyársak persze készülhetnek marhából is, úgy is isteniek. Mivel a marhahús szívósabb anyag, mint a csirke, jól kell megválasztani a húst, hogy tényleg hamar elkészüljön a lakománk.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Deluxe rakott krumpli édesburgonyával, jól megpakolva csirkével és selymes, tejszínes szósszal