Csókollak, böjt! - avagy szalonnás palacsinta a hóviharban, amiből egy falatot se ehettem

Az elmúlt időkben mindenről írtam, legyen szó Szkopjéről vagy a böjtömről, a főzés viszont így télvíz idején picit háttérbe szorult - nem jó ez így, szóval most pótlom!

Hát jó, nem vittem túlzásba, mivel mindezt az elmaradt főzőcskézést persze a szabadban, a HÓBAN abszolváltam - szóval nyilván egy nagyon rapid kaját gondoltam ki, amit összedobhatunk a haverommal. Olyasmit, mint ez a pár héttel ezelőtti turbo kolbászos-krumplis rántotta. Na de rögtön mondom, mi történt rántottaügyben!

Mondjuk ez a tojásos-kolbászos cucc nem forgatásra készült, de így is kristályosra fagyott az ujjunk, mire végeztünk vele. Ezt a szenvedést pedig egy forgatás alkalmával 1000-szeres szorzóval kell elképzelni. Viszont öröm és bódottág, de a múlt héten felvettünk egy új videót, amire külön büszke vagyok, mert a körülmények Murphy törvénykönyve szerint nyilván nem segítettek sokat.

A Budapestről még szép, napsütéses időjárás a helyszínre érkezve és lecuccolva átváltott hóviharba - és tényleg annyira bámulatos az élet, hogy míg forgattunk, végig kitartott, mire pedig végeztünk, befejezte.

Hát innen üzenném neki így utólag is, hogy nagy kösz!

Szóval a recept:

A lényeg a lényeg: a gyönyörű havas tájon elkészíthettem végre egy nagyon régóta dédelgetett álomkajámat, a bacon pancake-et, azaz azt a szalonnás palacsintát, amit az egyik meséből szerintem marha sokan ismertek.

A böjtöm előtt egyébként már otthon is próbálkoztam vele, és rájöttem, hogy bár iszonyú finom, de annyira laktató, mint ha megennék egy lóba csomagolt disznót, zsírral. Pedig nálam ez nem szokott problémát jelenteni.

Whatever, a csavar az egészben, hogy az operatőröm ette meg mindet, és természetesen visításig röhögött azon, hogy én most kivételesen ugye még csak meg se kóstolhattam, így csak a sercegő szalonna zsírjára csorgattam a nyálam....

No de a böjtömnek 1 hét múlva vége, és utána pár hétig én leszek Budapest új szuperhőse, a RántotthúsFace. Bár a mostani videó után inkább BaconpancakeMan kéne, hogy legyek, de sajnálom, az arcomnál háromszor nagyobb kirántotthusikára jobban vágyik vezeklő szervezetem.

No de sok a szöveg, inkább nézzétek meg a videót, amiért az egészségünket adtuk, és csináljatok Tik is otthon szalonnás palacsintát, mert én ide érzem az illatát, ahogy leírom!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Emberméretű túrazsákból pattintottam olyan vajas csirkét a Tátrában, hogy csak na

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...