Csodafegyver, ami felveszi a harcot a januári szürkeséggel: joghurtos céklasaláta

A január eléggé holtszezon a friss alapanyagok tekintetében. Szerencsére jófajta cékla még akad a piacon, úgyhogy most ebből próbáltam meg kihozni a legtöbbet.

A Dobrumba étlapján van egy céklakrémes golyó, amit gránátalmasziruppal dobnak fel. Ezt annyira imádtam, hogy innen jött az ötlet, én is csinálok valami hasonlót. Csavartam még egyet a dolgon, merthogy a már a cékla sütéséhez is felhasználtam ezt a gránátalmás cuccot, ami jól rákaramellizálódott, és marha finom lett tőle. Nyomtam hozzá kevés balzsemecetet is, hogy meglegyen a savassága, aztán már csak egy kis görög joghurt és dió kell hozzá, a tetejére meg koriander. A videóban valójában petrezselyem szerepel, mert elfelejtettem venni a "szappanízű" csodából. Amúgy petrezselyemmel is finom lett a cucc. Szóval ha mindent összekotyvasztattunk, már ehetjük is köretnek valami hús mellé - én legutóbb köftét sütöttem hozzá -, de akár önmagában is szuper saláta lehet.

Ha meg maradna belőle, akkor pürésítsétek le és lesz egy újrahasznosított, szuper kencétek reggelire!

RECEPT

Joghurtos-gránátalmás céklasaláta recept

Legújabb receptek

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...