Clitoris-ból készült kék színű tea hódít Angliában, és még a színét is tudja változtatni

Az unikornis kávék és a szivárványos süteményláz után nem meglepő, hogy már egy sima tea sem tud elmenekülni a divat hullámai elől. 

Itt az új színváltoztató tea! - írja a Daily Mail.

Yumchaa angol teagyártó, előállt egy korszakalkotó újítással, egy kék teával, ami citrom hozzáadásával lilára vált.

60 gramm Blue Voodoo teafű 6 fontba kerül ami több mint 2000 forint, de hát kék is meg lila is egyszerre, szóval tuti megéri!
A tea nem a mesterséges adalékoktól kék színű, hanem egy Clitoris Principissae nevű kék virágból készül. Ezt a növényt Butterfly Pea,azaz Pillangóborsó néven is ismerik, és Délkelet-Ázsiában már évszázadok óta használják, mivel jótékony hatással van az idegrendszerre, stresszoldó és nyugtató hatású. Kínában a Pillangóborsóból készült főzetet a szexuális megbetegedések orvoslására is használták.
A teakeverékbe a kék virágon kívül még goji bogyót, citromfüvet, gránátalma magokat és zöld teát kevernek. Amikor a keveréket megfőzöd, a kék virágból kioldódó színanyagoktól lesz kék a tea, és most jön a varázslat:

Ha pár csepp citromlevet csepegtetsz a kék nedűbe, akkor színe lilára vált!

A teagyártó cég a következőképpen ír a csodateáról: ,,...hogy a színváltozás csak a citrom miatt megváltozott pH-szint miatt történik, vagy varázslatról beszélhetünk, azt döntsd el te!"

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

tt van rémálmaid kajafutára - Ne feledd a borravalót!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...