Caleb Charland fotósorozatának elemként működő gyümölcsök a főszereplői

Caleb Charland kreatív fotósorozatának átlagos gyümölcsök a főszereplői, amelyek mégis  alkalmasak arra, hogy áramot fejlesszenek. 

Caleb Charland fotósorozata megmutatja nekünk, hogy a mindannyiunk kamrájának mélyén ott pihenő gyümölcsök és zöldségek alkalmasak arra, hogy áramot fejlesszünk velük. ABack to Light sorozat képein almák, uborkák, narancsok szerepelnek. A sorozat előképe az az akció volt, amikor a művész 2010-ben egy állólámpát hozott működésbe krumplik segítségével - írja a My Modern Met.

Charland, a tudomány rajongója így nyilatkozott ez utóbbi vállalkozásáról:

"Azzal, hogy egy krumpli egyik oldalába egy galvanizált tűt szúrtam, míg a másik oldalába egy rézdrótot vezettem, sikerült elektromos áramot generálnom. A cinkkel bevont tű a krumpli elektrolitjainak hatására elektronokat bocsájtott ki magából, amelyek a rézdróton keresztül eljutottak egy apró, fénykibocsájtó diódáig. Ennek a rendszernek az egyszerűsége hihetetlenül lenyűgöző számomra."

Az áramfejlesztő krumpliföld

A fotós szerint lámpásai, amelyek egészen egyszerű, szokatlan de természetes módon fejlesztenek elektromos áramot, jó metaforái lehetnek a megújuló energiaforrásokkal való kísérletezésben rejlő végtelen lehetőségeknek. A művész maga is tervbe vette apró, egy táj arculatához jól illeszkedő vízerőművek telepítését.

Áramfejlesztő ecetek
Csendélet

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A Stranger Things szuperkislánya, Eleven odáig van érte - De mi a fene az az Eggo?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...