Azt hiszed, tudod, hogy kell enni a hamburgert? - Ne aggódj, mi beavatunk a nagy titokba

Az új-zélandi születésű szakács és hamburger szakértő Daniel Wilson egy nem mindennapi innovációt oszt meg könyvében az olvasókkal. Itt a titok!

Daniel Wilson könyve, aBurger Labegy tökéletes, a burger művészetéről és tudományáról szóló olvasmány, amely újra lángra lobbantja már kicsit megkopott kapcsolatunkat ezzel a kulináris ikonnal.

A Burger Lab számba veszi a tökéletes burger elemeit: a megfelelően puha bucit, a harmonikusan erőteljes ízű és roppanós uborkát, a tökéletes minőségű majonézt és kecthupot. Nem utolsó sorban pedig a szaftos és minden ízében fantasztikus húspogácsát. Ez művészet, vagy már tudomány?

Wilson könyvéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell a hamburgert jól enni! Nem akárhogy, hanem bizony fejjel lefelé!

Íme a technika 4 lépésben:

Plusz négy lépés, csak hogy teljes legyen a hamburgerfogyasztási-kisokos:

"Fiatal burger-faló koromban, nem találtam kellemetlennek, hogy úgy egyem a burgert, ahogy akarom" - mondta Wilson. "Ezért sokkal természetesebbnek tűnt, hogy megtámasszam az ujjammal az alját, és a számba tegyem, de fejjel lefelé" - tette hozzá a végső igazságot a séf.

Tehát halld az igét!

"Ki a hamburgered fejjel lefelé eszed, és megőrzöd ezzel az összetevők sértetlenségét és a hús szaftosságát, terjeszd az igét: egyétek a bureszt mind fejjel lefelé!"

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...