Az Anyukám Mondta tulajdonosai új éttermet nyitnak Miskolcon, ahol csak egyféle étel kapható. Vajon mi az?

Szeptember 28-án megnyílik az Anyukám Mondta vendéglő tulajdonosainak miskolci pizzabárja, a Pizza, Kávé, Világbéke.

Kíváncsiak lennénk, a Dudás testvérek milyen nevet adnak gyermekeiknek, mert az bizonyos, hogy éttermeik esetében nem elégszenek meg a megszokott megoldásokkal. Az encsi Anyukám Mondtaa legjobb magyarországi éttermek között van számon tartva. Most úgy tűnik, a miskolciak is örülhetnek, mert a testvérpár a borsodi megyeszékhelyen nyitja meg legújabb vendéglőjét, aPizza, Kávé, Világbékét, ahol viszont főételként csak pizzát lehet majd rendelni- írja azIndex.

Az étterem hivatalosan csak szeptember 28-án nyit, de addig is lehet itt pizzát kóstolni. Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd nem a kemencés nápolyi verziót, hanem a tepsis római pizzát fogja árulni.

Gianni és Julia csak azért érkeztek Miskolcra Olaszországból, hogy az étterem dolgozóinak megtanítsák, hogyan készül ez a fogás.

A római pizza nápolyi tesójával ellentétben szögletes, a tésztája vastag és bőven meg van rakva feltéttel.

A paradicsomon és a mozzarellán felül itt kerülhet a pizzárasütőtök, cukkini, lazac, krumplipüré, dió, mézes konyakban marinált füge, mángold, pisztácia, gorgonzola, speck sonka, lila karfiol, karamellizált hagyma, de akár krumpli is.

A tésztához szükséges lisztet, akárcsak az encsi étterem pizzájához, a miskolci pizzabárba is olasz családi malmoktól szerzik be. A lisztekből maguk készítenek saját ízlésük szerint keveréket, majd ebből gyúrják a nem egyszer 72 óráig kelesztett tésztát.

Egy szelet pizza ára 490 és 990 forint között mozog majd.

A hely egész nap, reggeltől estig várja majd azokat, akik finom, minőségi pizzára vágynak. A pizza mellett pezsgők, kézműves sörök, desszert és különleges Gianni Frasi-féle kávé is kapható lesz. Ezt a kávékülönlegességet Kelet-Európában csak Szentpétervárott, Prágában, Encsen és most már Miskolcon lehet kóstolni. A Frasi család szigorúan megszabja azt is, milyen kávégéppel lehet elkészíteni a magas minőségű kávéjukat.

Az étterem a Hajós Alfréd tervei szerint 1911-ben épült Weidlich-palotában kapott helyet. Itt egykor fűszer- és borkereskedés üzemelt Fekete kutya néven.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Yoko Ono savanyú ábrázattal pereli a szódagyártót - Nincsen többé John Lemon szóda

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...