Antigurmé kaja másnapra, avagy hol a gasztrocikiség határa?

Miért nem posztoljuk a Facebookra a krumplis tésztát? Van, amit egy bloggernek ciki megenni? Tényleg chiapudingot eszik mindenki reggelire? Itt vannak a válaszok. Szerintem.

Sándor barátomnak volt egy értekezése, hogy mit ehet vagy nem ehet egy gasztroblogger, és nem is kell “szakmabelinek” lennie, egy átlagembernek is meg kell felelnie a társadalmi elvárásoknak. A social media túlszépített világát gondolom senkinek nem kell bemutatni, ez azonban a #mutimiteszel témakörében még durvább torzulást mutat.

Ki látott már a Facebookon párizsis szendvicsposztot az ismerősétől vagy klasszik kurmplis tésztát szétfilterezve az Instagramon?

Helyette van a töménytelen mennyiségű avokádós tószt, meg a hétvégi biopiacos szerzeményekból összerakott chiapuding.

Sanyi posztját olvasva, kicsit én is magamra ismertem, és elszégyelltem magam, holott nem igaz, hogy én is csak menő kajákat zabálnék nonstop. És itt most félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a húst alig látott ipari felvágottakat kéne propagálni, párizsiból is van már minőségi, csak sajnos az a fotón nem nagyon fog átjönni, így a likeok is elmaradnak majd, akkor meg mi értelme van az egésznek?!

Holott az inkább arról kellene szólnia a dolognak, hogy magadnak főzöl, azért kened meg azt a szendvicset, mert te boldog leszel tőle ha betolod az arcodba, nem pedig másokat etetsz virtuálisan.

Ha úgy esik jól, nyomjál majonézt a pizzára, és tegyél fehér cukrot a káposztás tésztára, meg csináld a carbonárát tejszínnel!

Igyekszem helyrehozni a hibámat és megpróbálkozom visszabillenteni az univerzum egyensúlyát. Itt van ez a szendó, ami a szenderd másnapos kajánk volt éveken át. A buliból hazafelé, vagy másnap kómásan lecammogva a római kettes menüt ettük vagy csináltuk meg mi magunk. Brutál adag kalória, de pont ez kellett. Semmi flanc, mégis egyből helyrerakott mindenkit.

Most becsúszott megint egy másnap, és gondoltam itt az ideje, hogy akkor megtegyem, amit meg kell tennem és összedobtam ezt a szendvicset.

Egy alapkritérium van: ne csinálj hozzá semmit, mindent készen kell venned!

A hentesnél a rántott májat meg csirkemellet, a boltból a franciasalit és a zsemlét, a hűtőben meg jó esetben van savanyú ubi. Összepakolászod, eszed és csókolom! És közben instagarmmolhatod is, de a legjobb ha félreteszed a telót és csak élvezed ahogy alig bírod átharapni a hatalmas házi burgert.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Csípős Cheetos, vodka és paradicsomlé egy pohárban - itt az újgenerációs Bloody Mary

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...