És akkor most elmondom, mi ez az össznépi felhajtás az ízHUSZÁRon

Bár az ízHUSZÁRt alapító Kárai Dávid már lelőtte a poént: a blog nem vész el, csak átalakul - és ezentúl egy komplett csapat szállítja majd neked a gasztrokontentet!  

A Nosalty szerzőinek és szerkesztőinek régóta dédelgetett álma, hogy egy olyan felületen is szólhassunk hozzátok, ahol a mindennapjainkban rutinossá vált konyhai roboton és főzésen túli életet is elhozzuk nektek. Itt nem kell majd okos-hasznos trükköket, praktikákat bemagolnod és hibátlanul abszolválnod, azt sem mondjuk meg, hogy ideális esetben hány percet izzadj a többlaposod vagy a gőzgombócod fölött a konyhában, nem kell matekzseniként kalóriákat számolnod, kifürkészhetetlen tápanyagértékeket méricskélned vagy több kilométert futnod azért, hogy a kedvenc csupa csoki brownie-d lelkiismeretfurdalás nélkül leköszönd magadról.

Az ízHUSZÁR magazinon annyi a dolgod, hogy kényelmesen hátradőlj és kattints, mi pedig eléd hozzuk a hazai és nemzetközi gasztrovilág esszenciális és aktuális történéseit - mindezt jólesően humoros vagy kaján formába gyúrva.

Amit már elöljáróban már most elárulhatok:

  • jön rengeteg videós tartalom,
  • szórakoztató és könnyen fogyasztható írások,
  • releváns hírek,
  • és persze a legmenőbb receptekkel sem állunk le.

De azt is megmondjuk:

  • hova menjetek kajálni,
  • segítünk, hogyan rakjátok össze a tökéletes vacsorapartit a haveroknak,
  • és leteszteljük a legfurább konyhai kütyüket is.

Az ízhuszárok között továbbra is velünk lesz a néhai ízHUSZÁR-blogot is alapító Kárai Dávid, aki - a desszertkalandoroknak szánt kulináris bakancslistája után - a város és a vidék legtökéletesebb kakaós csigás lelőhelyeinek felkutatása mellett, a kínai és bolhapiacok kincseit is kihalássza majd - egy egyéjszakás bolognai szósz, egy vietnámi Bao vagy egy sós túrógombóc receptjének megalkotása közben.

Mindebben nagy segítségére lesz a gasztrokörökben Hétköznapi ínyencként, azaz Hinyencként ismert Bodor Tamás, aki már előre berendelte a legelképesztőbb és leghaszontalanabb konyhai kütyüket, hogy együtt bizonyítsák be: egy zsírmágnes, egy tojásszétválasztó vagy egy töltött káposzta készítő konyhai segédeszköz több mint szórakoztató!

Tamás Szabadtűzön is főzni fog: ehhez pedig gyakorlott és avatott túrázóként a zöldben és a szabadban teszi majd a gázfőzőjére vagy maszek fatüzelésére a saját specialitásaként emlegetett "brutális omlettjét", kolbászos-csicseriborsós curryjét, egy spanyol paellát vagy egy veszedelmesen jó hazai csirke-paprikást.

A srácok mellett a Dacota blog alapító-szerzőjeként is ismert Nemes Nóra is csapatunkat erősíti majd, aki a tavaly megjelent első szakácskönyvével már meggyőzött minket arról, hogy teljesen máshogy nézzünk az amerikai gasztronómiára, az első női ízhuszárrá avatott ízhuszárinaként pedig továbbra is szállítja majd a gyors, korszerű, fiatalos és kulturálisan nagyon sokszínű receptjeit a maga lendületes, örökmozgó, és közvetlenül személyes stílusában.

A legfiatalabb generációt Hajnal Stefi és Bese Konrád fogja elkalauzolni a friss gasztrotrendek színes és illatos útvesztőjében, akik határozottan azt is megmondják neked, hogy mit fogsz enni és inni idén nyáron, mit egyél hajnalban egy piszkos buli után, hol vannak a legjobb hidegen préselt dzsúzok és fánkozók a környéken, mit egyél egy nyári fesztiválon, és hol ebédelj tisztességesen egy McMenü árából.

De lesznek még itt régóta várt meglepetések sok-sok karakteres gasztromán tollából és perspektívájából:

  • inspiráló gasztrobloggerek,
  • kreatív szemű food stylistok,
  • az egészséges táplálkozást hirdető vagy kizárólag növényi alapú recepteket megálmodó íztündérek,
  • éttermeket, bisztrókat, bárokat éstalponállókat tesztelő-véleményező-kritizáló ízkommandósok,
  • vagy a gasztrotrendekre visszakézből reagáló nagy megmondók.

A lényeg, hogy ELINDULTUNK, tele vagyunk mondanivalóval és mutatnivalóval, - és még mielőtt arculatunkban is megújulva átalakulunk - már most naponta többször frissülünk!

Ne maradj le, kövess minket már most, legyél te is #ízHUSZÁR!

És akkor már most baráti ízHUSZÁRként üdvözöl:

Hering András,

az ízHUSZÁR magazin főszerkesztője

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...