7 csábító kajatrend, aminek te sem fogsz tudni idén ellenállni!

Eljött az újdonságokra éhes gasztrománok nagy napja. Most megtudhatod, mit fogsz enni idén.

1. JAPÁN SAJTTORTA

A japánok bármihez nyúlnak, csak még elegánsabbá, kifinomulttá teszik. Sajttortájuknak nem sok köze van ahhoz az amúgy isteni finom, nehéz, tömör sütihez, ami a USA-ből indult hódító útjára. A japán sajttorta tulajdonképpen egy krémsajttal lágyított, nagy mennyiségű tojáshabbal levegőssé és könnyűvé tett piskóta, ami önmagában, mindenféle díszítés nélkül is hibátlan desszert.

2. KARDAMOMOS MINDENFÉLE

Úgy tűnik, ez a parfümös, keleties fűszer 2018-ban jut arra a sorsra, hogy mindenbe belepakolják. Idén kávékba, süteményekbe, de akár még a sült csirkéhez való fűszerkeverékbe is kerül belőle bőven. Persze a fűszeres kávé nem újdonság, a törökök régóta kedvelik a kardamommal főzött sűrű, zaccos feketét.

3. TACRO

Úgy tűnik, az idei gasztrodili a croissant-tésztából készülő tacokagylócskákba halmozott krémsajtos, grillezett jacfruitos pulled pork, azaz a tacro. Mi kicsit gyanakszunk, hogy a lágy vajas, leveles tészta könnyen átázik a sok trutyitól. De ne legyünk ünneprontók...

4. PASTASOTTO

A pastasotto olyan risotto, amiben a rizst tészta helyettesíti. De ennek mi értelme van? Az apró, rizst formázó tésztácskákkal készülő fogás fölött nem kell ott állni és folyamatosan kevergetni, mint a rizst - így jó kis szakácsbarát kaja, ugye? Mostanában könnyű tavaszi zöldségekkel, akár spárgával, salátafélékkel is lehet dúsítani a pastasottónkat - persze a parmezán sem maradhat el. Persze, a rizst formázó tészta nem mai találmány, Olaszországban számos fajtája ismert: az orzo, a rizoni, a puntalette vagy a punte d'ago.

5. ÁSVÁNYSÜTIK

Mindannyian jól ismerjük a szép, ásványokat mintázó tortákat. Mostanában azonban trend lett, hogy nemcsak torták, hanem aprócska kekszek is drágakőként, de legalábbis színes kövekként csillognak.

6. KÁVÉS ÜDÍTŐK

A tonikkal megbolondított presszó már jó pár éve ismert és megosztó szereplője a gasztrovilágnak, most azonban eljött a buborékos, kávés üdítők új generációjának a korszaka is. A gyümölcslével felütött kávét egy kis szénsavval teszik izgisebbé. Mi még nem kóstoltuk, de nem tudjuk, bele mernénk-e kortyolni ebbe az italba.

7. "SLOW COOKERREL" A KÁNIKULA ELLEN

Mivel a slow cookerben viszonylag alacsony hőmérsékleten is jól meg tudnak puhulni a húsok, a melengető, télies ragukhoz ideális ez az edény. De mit szólnánk egy sok lime-al feldobott, pulled porkos tacóhoz a kánikulában? Az omlós sertés elkészítéséhez is ideális a slow cooker - ráadásul mialatt a hús készül, mi nyugodtan napozhatunk kinn a kertben.

Via: Purewow

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Anthony Bourdain szerint ez a férfi készíti a legjobb konyhakéseket a világon

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...