5 rosszul ejtett külföldi kajanév - nézd meg, hogyan ejtik a bonyolult szavakat a járókelők!

Újból kimentünk az utcára, és a járókelőknek próbáltuk megtanítani a külföldi ételnevek helyes kiejtését. Szerintünk vicces lett a végeredmény, nézzétek meg!

Írtunk nyáron egy cikket arról, hogy mik azok az ételnevek, amiket a legtöbbször rosszul ejtenek ki az emberek. Nagyon jókat nevettünk a szerkesztőségben, amíg Brecz Juci kollégánk vezetésével - akiről azt érdemes tudni, hogy imád nyelvtannáciskodni és kötekedni - megíródott egy 12 ételnevet felvonultató nyelvtanlecke. Akkor is és most is csak a jóindulat vezérelt minket - hiszen mi csak arra vágyunk, hogy mindenki megértse végre, hogy a camembert végén nem ejtjük a T-betűt!

Úgy döntöttünk, videós formában mutatjuk be nektek, hogy hogyan is ejtik ki random járókelők a furcsa ételneveket. Kimentünk a Gozsdu Udvarba mikrofonnal és ételekről készült képekkel felfegyverkezve, és nyelvtantanárokat megszégyenítő módon tanítottuk az utca népét a helyes kiejtésre - külföldit és magyart egyaránt. Nézzétek meg!

És ezt olvastátok már az ízHUSZÁR magazinon?

Nézz be a kulisszák mögé, és lesd meg, hogyan tálalnak a profik!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...