5 magyar séf, akiknek nem csak az ételeit, hanem az Instáját is imádjuk

Mindannyian szenvedélyesen szeretik a hivatásukat, ráadásul megengedik, hogy bárki belelessen a mindennapjaikba.

Az evésnél már csak azt szeretjük jobban, ha a kulisszák mögé is beleshetünk néha, hiszen jól tudjuk, hogy a fontos dolgok mindig a színfalak mögött történnek. Hazánk legkiválóbb séfei legnagyobb szerencsénkre viszonylag aktívak az Instagramon is, és időről-időre megosztják velünk életük történéseit a konyhán innen és túl. Megmutatjuk, hogy mi kiket követünk.

Sárközi Ákos, Borkonyha

Gasztronómia, utazás, család, munka és egy kis mókázás – ezek mind-mind elférnek Sárközi Ákos Instagram oldalán. A Borkonyha mesterszakácsa nem csak profi fotósok ételekről készített képeit tölti fel, hanem sajátokat is. Közvetlen, szerethető és nagyon mókás – pontosan olyan, mint amilyennek Ákost személyesen is megismertük.

Györffy Árpád, Kollázs

Az 5 csillagos Four Seasons Hotel Budapest egyik legkiválóbb szállodája. A szállodához tartozó étterem, a Kollázs séfje Györffy Árpád, aki elképesztően színes és inspriráló ételfotókat szokott megosztani az Instanán. Csak úgy, mint a többiek, Győrffy is a gasztronómia szerelmese, nem is csoda hát, ha posztjai is leginkább erről szólnak.

Palágyi Eszter, Costes

“Wild Hungarian Michelin Star Female chef “– írja magáról biojában a Costes chef-je az Instagram oldalán és így is van. Palágyi Eszter határozott és karakteres személyiség, aki soha nem éri be a tökéletesnél kevesebbel. Mindene a gasztronómia, de azért engedi látni a lazább, szórakozásról szóló életpillanatait is.

Baracskay Angéla, MÁK

A MÁK cukrásza már élt Londonban és Tel Avivban is, most éppen a budapesti MÁK bisztró közönségét varázsolja el csodás desszertjeivel. Instagramja telis-tele szuper szexi édességekkel, de Angéla magánéletébe is enged egy kis bepillantást. Aki nem szeret sütni, Angéla csodás tányérjait nézve az is kedvet kap majd, tuti.

Ötvös Zsuzsanna, FÁMA

Még egy belevaló csaj az édességpályáról: Ötvös Zsuzsa Instagram posztjaiért is rajongunk és titkon arról álmodozunk, hogy egyszer mi is a barátai, vagy legalábbis a kollégái között tudhatjuk magunkat, mert olyan meglepetéstorták és nyalánkságok készülnek a konyhájában, hogy tényleg csak irigykedni lehet mindenkire, aki személyesen kóstolhatja. Oké, nagy szerencse, hogy Zsuzsa a FÁMA-ban is készít édességeket, így végül is bármikor megkóstolhatjuk a remekműveket, de hát egy névreszóló meglepetéstorta mégis más, nemde?

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Könnyű nyári fogások Budapesten, ha nem kívánsz semmi durvát a nagy melegben

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...