A világ hatalmas, és főleg akkor érezzük ezt, amikor arról kell dönteni, hová menjünk nyaralni. Az úti célok kiválasztásában sok tényező szerepet játszhat, és ezek közül számunkra a gasztronómia az egyik legfontosabb szempont. 5 budapesti vacsorahelyszínt ajánlunk, amik konyhájukkal és hangulatukkal segíthetnek eldönteni, hogy hová vegyetek repjegyet a következő hónapokban.
Spanyolország – Padron
Spanyolország örök kedvencünk, így vannak ezzel a Padron tulajdonosai is, akik családi vállalkozásként kínálják a Horánszky utcában a legkiválóbb spanyol csemegéket. A hely kis alapterülete ellenére tele van bájjal és kedvességgel, ami a finom falatok mellett a barátságos kiszolgálásnak is köszönhető. Már az első látogatáskor is otthonosan érezhetjük itt magunkat.
Olaszország – Alessio
Ha szívünk és gyomrunk a mediterráneum felé húz, Olaszország és a budai Alessio megkerülhetetlen célpont. A paradicsomleves sok-sok parmezánnal minden évszakban és napszakban kötelező fogás. Legalábbis szerintünk. A pincérek mindig kaphatóak egy kis viccelődésre, így az első pohár proseccoig sem kell várnunk, hogy egy jókedvű olasz piazzán érezzük magunkat.
Japán – Japanika
A sushi nem luxus – akár ez is lehetne a Bazilika szomszédságában lévő Japanika mottója. A Tel-Avivból világhódító útjára induló fast-food étteremlánc valóban megfizethető áron hozza el Budapestre Ázsiát. Friss alapanyagokból minőségi ételeket készítenek, amik nem csak az étvágyat, de az utazási kedvünket is könnyedén meghozhatják.
Oroszország - Matrjoska Kroshka
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Matrojska a Lőrincpap téren, ami bár sikeresen működött, mégis úgy döntött a tulajdonosa, hogy bezárja. Az oka: már nem evett húst, nem ivott vodkát és vendégeinek sem kínálta jó szívvel ezeket. Eltelt pár hónap, majd lett helyett egy vegetáriánus és vegán fogásokat kínáló Matrjoska Kroshka a Baross utcában. Nézd meg, mit ettünk itt legutóbb.
Amerika – Bp BARbq
Amerikába és a bpBARbq-ba nem fogyókúrázni megy az ember, az egészen biztos. Laktató és hatalmas szendvicsek, és komoly húsok várnak rád, ha erre a kulináris utazásra vállalkozol a Kazinczy utcában. A tetovált séfként ismertté vált Serényi Zsolt nem lacafacázik, csapatával a legkomolyabb húsokat dobja a grillrácsra, hogy aztán szószókkal és pácokkal a legjobbat hozzák ki Amerika kedvencbarbecue ételeiből. A csöpögő szaft és a mámoros jóllakottság érzet garantált ezen a tengerentúli úton.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Klasszikus magyar édességmárkák, amelyek már külföldi kézben vannak