4+1 ínycsiklandozó gasztro köszönőajándék esküvőre

Dübörög az esküvői szezon, és bizony tudjuk, hogy a nagy nap előtt sok-sok apróságra kell figyelni. Az sem mindegy, milyen köszönőajándékkal kedveskedünk a násznépnek.  

Imádjuk az esküvői szezont, mert minden évben felfedezünk valami izgalmasat. A vendégek köszönőajándékainál például nagyra értékeljük, ha saját kezűleg készülnek, de persze érthető, ha erre nem mindig van lehetőség, mert tapasztalatból tudjuk, hogy az esküvőszervezés mennyi kisebb- és nagyobb feladattal jár. Ha mégis saját készítésű gasztro ajándékkal lepnéd meg a násznépet, van pár jó ötletünk, hogy mit készíts nekik.

Házi granola

Granola házilag

A bolti granolákkal az a baj, hogy legtöbbször tele van cukorral, ezzel szemben a házilag készített verziónál mi tudjuk szabályozni, hogy mennyit adunk hozzá. Mert azért kell bele, hogy ...

Mindenki törekszik az egészséges étkezésre, ehhez jön majd jól a násznépnek is az általad készített granola, amit Kárai Dávid receptje alapján te is gyorsan összedobhatsz, pár egyszerű hozzávalóból. A lakberendezési áruházakban egyszerűen beszerezhető üvegekbe töltve csinos ajándék lesz, amiket akár az ültetéshez is felhasználhatsz, ha egy kis cetlire felírod a megajándékozottak nevét, és elhelyezed a terítékük mellett.

Fűszeres szilvalekvár

Fűszeres szilvalekvár

Semmi ördöngösség nincsen benne, kezdők is bátran kipróbálhatják, nálam ez a recept a favorit. Kb. másfél liter lekvár lesz belőle.

Ha mondjuk augusztus közepére terveztétek az esküvőt, akkor nagy mázlid van, mert július végén, augusztus elején már javában tart a szilvaszezon - bár ebben a bolond időjárásban már semmi sem biztos. Készíthetsz saját, fűszeres szilvalekvárt. Receptünket kezdő befőzőknek is ajánljuk, hiszen a sikerélmény garantált, elrontani nem lehet. Kisebb lekváros üvegek beszerzésére a nagyobb gazdaboltok is kiválóak, hidd el, a köszönőajándéknál igazán nem a méret a lényeg.

Mandulás keksz

Huszárcsók

Van abban valami sorsszerű, hogy ez volt az egyik első édesség, amit készítettem. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy huszárcsóknak is nevezik, ezt csak nemrégiben fedeztem fel, amikor az ...

A házi süteményeket mindenki szereti, ráadásul nincs is nagyobb elismerés, mint amikor a saját maga által készített étellel mond valaki köszönetet. Kárai Dávid "huszárcsók" receptje nem az a fogyókúrás fajta, hiszen fehér lisztet, cukrot és vajat is tartalmaz, de pont ezek miatt annyira isteni! Kis papírdobozba vagy celofánba csomagolva prezentáld a vendégeknek!

Kandírozott gyümölcsök

Bár leginkább karácsonykor jutnak a eszünkbe, a kandírozott gyümölcsöknek az év többi napján is van létjogosultságuk, persze csak akkor, ha nem csak az ünnepi időszakban szeretjük kényeztetni magunkat és szeretteinket. A kandírozott narancshéj nem csak finom, hanem dekoratív is, így akár a násznépet is meglephetjük vele. Gréti receptje tuti befutó, és csupán 4 hozzávaló kell hozzá.

+1 extra tipp: Cinq Filles finomságok

Ha már nincs elég időd, hogy saját kezűleg készítsd el a köszönőajándékot, bízd magad profikra, és válassz egy finomságot a Cinq Filles kínálatából. A kiválasztott dobozkákat akár személyre is szabhatod, és a nevetekkel, netán házasságkötésetek dátumával is díszítheted. Ha már minden édesség elfogyott, a dobozt megtarthatják a vendégek és lakásukat díszíthetik vele saját kincseikkel megtöltve őket.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Szaúd-Arábiában minden nő ingyen Whoppert kap - de miért is?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...