4 lecsóvariáció, ha már degeszre etted magad a klasszikusból

Dübörög a lecsószezon és ha már túl vagy a klasszikus recepteken, akkor ideje kipróbálni valami újat is, mielőtt lecseng a dolog. Mutatjuk, hogyan variáld!

Isten ments, hogy "rendes" lecsóreceptet írjak, abból csak a baj lenne. Nem akarok én magamra haragítani senkit, hiszen talán a lecsó az az étel, ami a legtöbbünk szívügye. Mindenkinek megvan a maga receptje, az amit szeret, az amit otthonról hozott, vagy az amit saját maga fejlesztett. Kinél a paprika megy előbb, van ahol a paradicsom, van aki meghámozza, van aki erősen szereti és akkor még nem is beszéltünk a kolbászosról meg a nokedlisről.

Helyette inkább mutatok változatokat, hogy én miként variálom, ha már degeszre ettem magamat az alap verzióból. Van itt albán stílusú grillezett változat, távol-keleti pirított rizses, francia cukkinis, meg olasz padizsános is. Szerintem bírni fogjátok őket:

  1. 1.

    Lecsós pirított rizs

  2. 2.

    Pirított csirkemáj grillezett lecsóval

  3. 3.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  4. 4.

    Ratatouille levendulával

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

#HÁZIKOSZT: Jéghideg joghurtleves, amit még főznöd sem kell

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...