Nyári kedvenc, a retro lángos

A lángos hozzátartozik a nyárhoz, a kánikulához, a strandhoz, a vízhez, a fiatalsághoz... csináljuk meg együtt a legjobb retro lángost! Már csak az emlékek miatt is!

Nosztalgia 1960–2000

„Ó a Balaton, régi nyarakon…” énekelte Cseh Tamás a Hatvanas évek című számában. Nos, a hatvanas évekre nem emlékezhetek, jóval később születtem, de a „Balaton régi nyarakon” emlékeim nekem is megvannak, és gyanítom, mindenkinek, aki ebben az országban született és nőtt fel. Korfüggő, hogy NDK-NSZK-turisták tömege, autostop, ifitáborok, biciklitúrák, Beach House képezik ennek a gerincét, de egy valami biztosan hozzátartozik – mégpedig az igazi, hamisíthatatlan, strandos lángos. Ami túlélte a hetvenes éveket, a rendszerváltást és az elmúlt tíz év pizza-hamburger-gyros triójának erőteljes konkurenciáját is, és ami mellé az évek múlásával hol bambit, hol kólát, hol fröccsöt, hol sört iszogattunk szép számban. Sajnos, hiába van lassan nyár – a Balaton állandó élvezete a helyi lakosokon, a nyaralótulajdonosokon és a kisiskolás táborozókon kívül nem garantált. De azért egy igazi strandos lángost bármikor összehozhatunk, hogy legalább az érzés meglegyen. És ha már nosztalgiafogás, akkor hűtsünk mellé egy nosztalgia márkájú sört. Kisebbeknek esetleg Traubit.

Retro lángos receptje elmenthető itt >>

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...