Bambuszrügy

Bambuszrügy

Leírás

A bambusz fehér, fiatal, édeskés ízű hajtásvége. Az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva. Szárított változata is kapható, ezt használat előtt néhány órára be kell áztatni. Május elején, míg az új hajtások el nem érik a 20 cm-t, addig vágják ki a reggeli órákban. A rügyeket egy kondérban vízzel elborítva főzik kb. 1 óráig, hasonlóan a főtt kukoricához. A vízbe esetenként kis cukrot is tesznek az ízhatás kedvéért. Majd a vízből kivéve lefejtik róla a külső lepelleveleket, és pálcikaszerű csíkokra vágják a kiválasztott recept kellékeként. Forrás: Terebess

Mikor vegyem

Konzervben bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, felbontás után hűtőben.

100g Bambuszrügy

fehérjetartalom

1.72 g

zsírtartalom

0.279 g

szénhidráttartalom

3.22 g

víztartalom

94.32 g

gramm bambuszrügy?

Top ásványi anyagok

Foszfor

25 mg

Kalcium

8 mg

Nátrium

7 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.136 g

C vitamin

1.1 mg

E vitamin

0.63 mg

Niacin - B3 vitamin

0.14 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.72 g

Zsír

telített zsírsav

0.092 g

egyszeresen telített zsírsav

0.009 g

többszörösen telített zsírsav

0.178 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.32 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

25 mg

Nátrium

7 mg

Cink

0.65 mg

Réz

0.114 mg

Mangán

0.157 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.4 g

cukor

1.89 g

víz

94.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.026 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.026 mg

Niacin - B3 vitamin

0.14 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.092 mg

Folát

3 µg

Béta-karotin

8 µg

E vitamin

0.63 mg

A vitamin

1 µg

C vitamin

1.1 mg

B6 vitamin

0.136 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...