Bambuszrügy
Leírás
A bambusz fehér, fiatal, édeskés ízű hajtásvége. Az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva. Szárított változata is kapható, ezt használat előtt néhány órára be kell áztatni. Május elején, míg az új hajtások el nem érik a 20 cm-t, addig vágják ki a reggeli órákban. A rügyeket egy kondérban vízzel elborítva főzik kb. 1 óráig, hasonlóan a főtt kukoricához. A vízbe esetenként kis cukrot is tesznek az ízhatás kedvéért. Majd a vízből kivéve lefejtik róla a külső lepelleveleket, és pálcikaszerű csíkokra vágják a kiválasztott recept kellékeként. Forrás: Terebess
Mikor vegyem
Konzervben bármikor.
hogyan tároljam
Gyári csomagolásban, felbontás után hűtőben.
100g Bambuszrügy
fehérjetartalom
1.72 g
zsírtartalom
0.279 g
szénhidráttartalom
3.22 g
víztartalom
94.32 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
25 mg
Kalcium
8 mg
Nátrium
7 mg
Magnézium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.136 g
C vitamin
1.1 mg
E vitamin
0.63 mg
Niacin - B3 vitamin
0.14 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.72 g
Zsír
telített zsírsav
0.092 g
egyszeresen telített zsírsav
0.009 g
többszörösen telített zsírsav
0.178 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.32 mg
Magnézium
4 mg
Foszfor
25 mg
Nátrium
7 mg
Cink
0.65 mg
Réz
0.114 mg
Mangán
0.157 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
rost
1.4 g
cukor
1.89 g
víz
94.32 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.026 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.026 mg
Niacin - B3 vitamin
0.14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.092 mg
Folát
3 µg
Béta-karotin
8 µg
E vitamin
0.63 mg
A vitamin
1 µg
C vitamin
1.1 mg
B6 vitamin
0.136 g