Rozskenyér

Rozskenyér

Leírás

Rozsliszt felhasználásával készülő kenyérfajta, amely kenyérsütőgéppel otthon is elkészíthető. Tárkonyos ragulevest és hagymalevest is szoktak rozscipóban tálalni. A rozscipót sokféleképpen meg lehet sütni, nagyon elterjedt a bajor rozskenyér. A rozsliszt gazdag B-vitaminban, jelentős kalcium, magnézium és folsav tartalma van, valamint nagy mennyiségű rostot is tartalmaz.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Rozskenyér

fehérjetartalom

8.5 g

zsírtartalom

2.736 g

szénhidráttartalom

48.3 g

víztartalom

37.3 g

gramm rozskenyér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

603 mg

Foszfor

125 mg

Kalcium

73 mg

Magnézium

40 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.075 g

Kolin

14.6 mg

Niacin - B3 vitamin

3.805 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.626 g

egyszeresen telített zsírsav

1.311 g

többszörösen telített zsírsav

0.799 g

ásványi anyagok

Kalcium

73 mg

Vas

2.83 mg

Magnézium

40 mg

Foszfor

125 mg

Nátrium

603 mg

Cink

1.14 mg

Réz

0.186 mg

Mangán

0.824 mg

Szelén

30.9 µg

szénhidrát

rost

5.8 g

cukor

3.85 g

víz

37.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.434 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.335 mg

Niacin - B3 vitamin

3.805 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

Folát

110 µg

Folsav

59 µg

Kolin

14.6 mg

Béta-karotin

4 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

54 µg

E vitamin

0.33 mg

K vitamin

1.2 µg

C vitamin

0.4 mg

B6 vitamin

0.075 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...