Lenmagolaj

A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmagolajat használhatjuk húsételek, levesek, saláták, de akár sütemények készítéséhez is.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.11 g
zsírtartalom
95.263 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.12 g
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
E vitamin
0.47 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
9.3 µg
fehérje
0.11 g
Zsír
telített zsírsav
8.976 g
egyszeresen telített zsírsav
18.438 g
többszörösen telített zsírsav
67.849 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
szénhidrát
víz
0.12 g
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
0.47 mg
K vitamin
9.3 µg
Levesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
NosaltyMindig kell egy pár nap, mire magunkhoz térünk az óraátállítás után, és ez most sincs másképp. Megkezdődött a nyári időszámítás, és „elvettek" egy órát az életünkből, amit ősszel vissza is kapunk. Ennek az állítgatásnak azonban több negatív hatása is lehet szervezetünkre.
NosaltyEgészen sokkoló, de tény: az élelmiszerboltokban rengeteg olyan felületet érinthetünk meg, amelyek annyira piszkosak, hogy akár fertőzést is elkaphatunk.
Németh OrsiVannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Már igazán nem kell sokat várnunk arra, hogy teríthessük a húsvéti asztalt, és mindenféle finomsággal roskadásig pakoljuk. Ha csak szűk családi körben vagyunk, akkor sem, de ha még vendégek is érkeznek, akkor pláne nem maradhat el valamilyen sütemény, legyen az édes vagy sós, amihez a Lidl igen olcsón adja most az egyik fő alapanyagot.
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!