Lenmagolaj
Leírás
A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmagolajat használhatjuk húsételek, levesek, saláták, de akár sütemények készítéséhez is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Lenmagolaj
fehérjetartalom
0.11 g
zsírtartalom
95.263 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.12 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
Top vitaminok
E vitamin
0.47 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
9.3 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.11 g
Zsír
telített zsírsav
8.976 g
egyszeresen telített zsírsav
18.438 g
többszörösen telített zsírsav
67.849 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
szénhidrát
víz
0.12 g
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
0.47 mg
K vitamin
9.3 µg