Sertéstüdő
Leírás
A sertéstüdő egyike a leggyakrabban felhasznált belsőségeknek. Számos étel készítéséhez felhasználhatjuk, egyike a hurka, illetve a disznósajt alapanyagainak. Az előkészítése során alaposan megmossuk, kivágjuk belőle a porcos hörgőket, majd lassú tűzön megabáljuk. Mielőtt a tüdőt vízbe rakjuk, érdemes megszurkálni, mert a tüdő főzés közben megdagad. A tüdő az egyik hagyományos magyar étel, a szalontüdő legfontosabb alapanyaga. Készíthetünk belőle továbbá savanyú leveseket, ízesíthetünk vele pörköltöt, de darálva, fűszerezve és tésztába burkolva kiváló levesbetét lehet belőle.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertéstüdő
fehérjetartalom
14.08 g
zsírtartalom
320001.91 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.52 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.1 g
C vitamin
12.3 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.08 g
Zsír
telített zsírsav
0.96 g
egyszeresen telített zsírsav
0.61 g
többszörösen telített zsírsav
0.34 g
koleszterin
320 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Cink
2.03 mg
Réz
0.083 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
17.8 µg
szénhidrát
víz
79.52 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.085 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.43 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
Folát
3 µg
B12 vitamin
2.75 µg
C vitamin
12.3 mg
B6 vitamin
0.1 g