Sertéstüdő

Sertéstüdő

Leírás

A sertéstüdő egyike a leggyakrabban felhasznált belsőségeknek. Számos étel készítéséhez felhasználhatjuk, egyike a hurka, illetve a disznósajt alapanyagainak. Az előkészítése során alaposan megmossuk, kivágjuk belőle a porcos hörgőket, majd lassú tűzön megabáljuk. Mielőtt a tüdőt vízbe rakjuk, érdemes megszurkálni, mert a tüdő főzés közben megdagad. A tüdő az egyik hagyományos magyar étel, a szalontüdő legfontosabb alapanyaga. Készíthetünk belőle továbbá savanyú leveseket, ízesíthetünk vele pörköltöt, de darálva, fűszerezve és tésztába burkolva kiváló levesbetét lehet belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertéstüdő

fehérjetartalom

14.08 g

zsírtartalom

320001.91 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.52 g

gramm sertéstüdő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

196 mg

Nátrium

153 mg

Vas

18.9 mg

Magnézium

14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.1 g

C vitamin

12.3 mg

Niacin - B3 vitamin

3.345 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.9 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.08 g

Zsír

telített zsírsav

0.96 g

egyszeresen telített zsírsav

0.61 g

többszörösen telített zsírsav

0.34 g

koleszterin

320 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

18.9 mg

Magnézium

14 mg

Foszfor

196 mg

Nátrium

153 mg

Cink

2.03 mg

Réz

0.083 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

víz

79.52 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.085 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.43 mg

Niacin - B3 vitamin

3.345 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.9 mg

Folát

3 µg

B12 vitamin

2.75 µg

C vitamin

12.3 mg

B6 vitamin

0.1 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...