Pezsgő

Pezsgő

Leírás

Szőlőből készülő, szénsavas alkoholos ital. A bornak olyan fajtája, melynél a bor második érése a palackban megy végbe. Dom Perignon készítette az első pezsgőt Franciaországban, Champagne tartományban. A pezsgőt a borhoz hasonlóan nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, hanem ételekbe is kerülhet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fektetve, hűvös, közepes páratartalmú, sötét helyen.

100g Pezsgő

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

2.72 g

víztartalom

86.58 g

gramm pezsgő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

20 mg

Magnézium

11 mg

Kalcium

8 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.054 g

Kolin

5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.166 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.037 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.37 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

20 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.13 mg

Réz

0.007 mg

Mangán

0.124 mg

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

cukor

0.79 g

víz

86.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.023 mg

Niacin - B3 vitamin

0.166 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.037 mg

Folát

1 µg

Kolin

5 mg

B6 vitamin

0.054 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!