Pastrami
Leírás
Marhaszegyből készült felvágott. Török eredetű, majd román-zsidó kivándorlók által Amerikában futott be hatalmas karriert. A pastrami leggyakrabban marhaszegyből van, de készülhet borjúból és pulykából is. Eredetileg víztelenítés céljából sózták, préselték, majd levegőn szárították, ma inkább pácolják és füstölik. Otthon is elkészíthető, de kissé időigényes, jó egy hetet vesz igénybe. Általában hajszálvékonyra vágják, és szendvicsekbe, salátákba teszik, de bármilyen hidegtálhoz jól megy.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőszekrény felvágottas rekeszében, ha viszont van egy jó hűvös kamránk, akkor ott.
100g Pastrami
fehérjetartalom
21.8 g
zsírtartalom
68004.944 g
szénhidráttartalom
0.36 g
víztartalom
69.53 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
1078 mg
Foszfor
175 mg
Magnézium
17 mg
Kalcium
10 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.221 g
Kolin
81.6 mg
Niacin - B3 vitamin
4.26 mg
C vitamin
0.3 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.8 g
Zsír
telített zsírsav
2.681 g
egyszeresen telített zsírsav
2.118 g
többszörösen telített zsírsav
0.145 g
koleszterin
68 g
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
2.22 mg
Magnézium
17 mg
Foszfor
175 mg
Nátrium
1078 mg
Cink
4.98 mg
Réz
0.091 mg
Mangán
0.027 mg
Szelén
17.7 µg
szénhidrát
cukor
0.1 g
víz
69.53 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.052 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.161 mg
Niacin - B3 vitamin
4.26 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.265 mg
Folát
6 µg
Kolin
81.6 mg
Béta-karotin
22 µg
Béta-kriptoxantin
6 µg
Lutein+zeaxantin
11 µg
E vitamin
0.12 mg
D vitamin
4 µg
K vitamin
0.7 µg
B12 vitamin
1.87 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
0.3 mg
B6 vitamin
0.221 g