Libahús
Leírás
A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik. Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült. Sütése során a zsíranyag nagy része kisül. Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta. Kevesebb hízott libamájat állítanak elő, mint kacsamájat, ennek oka, hogy a libák hizlalása több feladatot jelent: míg a kacsákat elegendő naponta kétszer tömni, a libákat háromszor-négyszer is etetni kell. Egyrészt ezért is drágább a libamáj, másrészt sokan úgy vélik, hogy textúrája krémesebb, íze pedig kifinomultabb.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss libahúst két-három nap hűtőszekrényben tárolás után ajánlatos elkészíteni.
100g Libahús
fehérjetartalom
22.75 g
zsírtartalom
84005.54 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
68.3 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
312 mg
Nátrium
87 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.64 g
C vitamin
7.2 mg
Niacin - B3 vitamin
4.278 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.973 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.75 g
Zsír
telített zsírsav
2.79 g
egyszeresen telített zsírsav
1.85 g
többszörösen telített zsírsav
0.9 g
koleszterin
84 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
2.57 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
312 mg
Nátrium
87 mg
Cink
2.34 mg
Réz
0.306 mg
Mangán
0.024 mg
Szelén
16.8 µg
szénhidrát
víz
68.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.129 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.377 mg
Niacin - B3 vitamin
4.278 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.973 mg
Folát
31 µg
Retinol
12 µg
B12 vitamin
0.49 µg
A vitamin
12 µg
C vitamin
7.2 mg
B6 vitamin
0.64 g