Kecskehús
Leírás
A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától, és kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható. Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. Magas a tápértéke, könnyen emészthetős, ezért a diétás étkezés fontos eleme lehet. Az íze miatt is érdemes kecskét fogyasztani, de mindig hártyázzuk le felhasználás előtt alaposan. Ha sütjük a húst, érdemes 2-3 nappal előtte bepácolni, fokhagymával és szalonnával megtűzdelni.
Mikor vegyem
Gidát tavaszi vágáskor, egyébként amikor szerezni tudunk "termelőtől" vagy megbízható hentestől.
hogyan tároljam
Hűtőben, de hamar felhasználandó.
100g Kecskehús
fehérjetartalom
20.6 g
zsírtartalom
57001.91 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
75.84 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
180 mg
Nátrium
82 mg
Kalcium
13 mg
Cink
4 mg
Top vitaminok
Niacin - B3 vitamin
3.75 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.49 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.11 mg
Folát
5 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.6 g
Zsír
telített zsírsav
0.71 g
egyszeresen telített zsírsav
1.03 g
többszörösen telített zsírsav
0.17 g
koleszterin
57 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
2.83 mg
Foszfor
180 mg
Nátrium
82 mg
Cink
4 mg
Réz
0.256 mg
Mangán
0.038 mg
Szelén
8.8 µg
szénhidrát
víz
75.84 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.11 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.49 mg
Niacin - B3 vitamin
3.75 mg
Folát
5 µg
B12 vitamin
1.13 µg